Olisitko sinä valmis maksamaan välttääksesi syöpäkuoleman?

Henkilökohtaista suunnittelua, omistautuvaa huolenpitoa, uusimpia hoitoja kovalla ammattitaidolla ja tehokkaalla aikataululla – tällainen syöpähoito on parasta, mitä rahalla saa. Toisinaan se on myös välttämätöntä syövän päihittämiseksi.

Toimittaja Vesa Laaksonen saa kiittää yksityistä syöpäklinikka Docratesta ja sen ylilääkäri Timo Joensuuta siitä, että on yhä hengissä.

– Kun tapasin nykyisen lääkärini ensimmäistä kertaa, vastaanottoaika kesti tunnin ja 20 minuuttia. Julkisella puolella aika on enintään 20 minuuttia. Siinäkö pitäisi saada asiat sanottua ja kysyttyä, eturauhassyöpää sairastava Vesa ihmettelee.

Julkisella puolella Vesa joutui jonottamaan kohtalokkaan kauan ja tauti pääsi etenemään. Yksityisklinikalla asiat ovat toisin.

Vesa kertoo, että esimerkiksi aikataulut ovat todella tehokkaita. Tuumasta ryhdytään toimeen jo saman päivän aikana.

– Olen saanut kaikki paperini, lausunnot ja laboratoriotulokset heti pyytämättä. Ote on henkilökohtainen. Vastaanotolla tunnen olevani lääkärini ainoa potilas, vaikka potilaita on tietysti paljon, Vesa kuvailee.

– Voin soittaa yleislääkärille mihin vuorokauden aikaan tahansa. Toisaalta hoitajat soittavat minulle ja kysyvät, kuinka voin.

Raha antaa mahdollisuuksia selvitä

Parasta, tehokkainta ja kenties jopa ainoaa mahdollista hoitoa saa toisinaan vain rahalla.

– Eivät hekään taikatemppuja tee, mutta käyttävät kaikkia keinoja joita on olemassa. Rahalla on saatavissa enemmän vaihtoehtoja, Vesa kertoo.

– Yksityispuolen lääkärit ovat kaikki hyvin kokeneita erikoislääkäreitä. Olen havainnut, että heillä nimikyltissä on yleensä tittelinä dosentti.

Rautaisen kokemuksen perässä ollaan valmiita matkustamaan. Yksityisklinikalle tulee potilaita monista eri maista.

– Kaukaisin potilas, jonka olen tavannut, oli tullut hoitoon Etelä-Afrikasta. Venäjän kieltä kuulee vastaanottoa odottaessaan lähes aina.

Lue, miksi Vesa joutui turvautumaan yksityiseen sairaahoitoon:

Studio55.fi/ Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja