"Olisit kiitollinen, ettei se ole oikea sairaus, kuten syöpä" – ihmiset listasivat törkeimmät neuvot, joita ovat saaneet mielenterveysongelmiinsa

3:08

Ihmiset jakavat karuja kokemuksiaan mielenterveysongelmien vähättelystä hastagilla #ThingsPeopleHaveSaidAboutMyMentalIllness.

Miltä masennus näyttää? Yllä oleva video kertoo.

Jos jollakulla olisi flunssa, onnittelisitko häntä siitä, että ainakaan hänellä ei ole syöpää? Tällaisia "kannustuksia" jotkut mielenterveysongelmien kanssa kamppailevat joutuvat kuulemaan.

Twitterissä ihmiset jakavat kokemuksiaan hastagilla #ThingsPeopleHaveSaidAboutMyMentalIllness, joka tarkoittaa suomeksi "asioita, joita ihmiset ovat sanoneet mielenterveysongelmastani".

"Eräs ihminen sanoi minulle, etten tarvitse lääkitystä"

Kampanjan aloitti Hattie Gladwell omalla tarinallaan.

– Minä aloitan: eräs ihminen sanoi minulle, etten tarvitse lääkitystä, minun täytyy vain olla motivoituneempi mielenterveyteni kanssa selviämisessä, Gladwell sanoo.

Samanlaisia kokemuksia löytyi runsain mitoin.

– "Valitse ilo". Jos voisin valita tunteeni, miksi ihmeessä luulet, että valitsisin kärsimyksen? käyttäjä Christina Belbas ihmettelee.

– 15-vuotiaan tyttäreni ohjaaja sanoi "hänhän näyttää voivan hyvin, " elämä on stressaavaa, sinun pitää vain päästä tämän yli", "jos keskityt kouluhommiin, et stressaannu", Rhiannon Engelstad kuvailee.

"Jos olen rehellinen, en usko, että sinussa on mitään vialla"

"Masennusta ei ole olemassa". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Moni vähätteli itsetuhoisia ajatuksia eikä ymmärtänyt, miten ne voisivat olla "totta".

– "Jos olen rehellinen, en usko, että sinussa on mitään vialla". Niin, koska useat itsemurhayritykset ja itsen vahingoittaminen ovat normaalia, Lucy McElhinney kuvailee.

– Minulle on toistuvasti sanottu, että tämä kaikki on vain päässäni! No, ei se (ongelma) selvästi ole käsivarressani, eihän? Lisa Kinder kuvailee.

"Et näytä pahalta", "olet liian impulsiivinen ja auttamisesi on melkein mahdotonta", "tämä on vain osa persoonallisuuttasi", "mutta sinähän olet niin nätti..." "Oletko kokeillut värityskirjoja?" Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Ne, jotka tekevät sen, eivät koskaan puhu siitä"

Aina ymmärrystä ei herunut edes lääkäreiltä.

– Tämä ei tapahtunut minulle, mutta äitini koki itsetuhoisia ajatuksia ja meni lääkärilleen kertomaan, että oli huolissaan siitä, että saattaisi ottaa oman henkensä. Lääkäri ihan oikeasti käski hänen tulla "takaisin kolmen viikon päästä ja katsotaan, mikä olosi sitten on". Onneksi ensihoitajat ottivat hänet vakavasti ja hän on toipunut, nimimerkki Lady A kertoo.

"Lakkaa vain ajattelemasta sitä", "ole vain onnellinen". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Entisellä lääkärilläni oli pokkaa sanoa "ne, jotka tekevät sen, eivät koskaan puhu siitä", kun kerroin hänelle olevani itsetuhoinen ja huolissani siitä, että tapan itseni, nimimerkki gossipdair sanoo.

– Olet surullisin tapaamani ihminen, jolla ei ole mitään syytä olla surullinen, nimimerkki BirdLaw kuvaa ystävänsä sanoja.

"Kai tiedät, että sinun täytyy vain syödä banaaneja? Ne nostavat mielialaa luontaisesti". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tarvitset terapiaa, koska olet heikko"

– "Mikset vain yritä syödä", "Kokeilin anoreksiaa ja bulimiaa kaksi päivää, mutta henkinen kanttini ei riittänyt, joten tiedän, miltä sinusta tuntuu" sekä henkilökohtainen suosikini "no, oletko kokeillut käydä kylvyssä?" Kiitti, kriisijoukkue, olen nyt terve, nimimerkki erin kuvaa.

– Tarvitset terapiaa, koska olet heikko. Minulla oli ongelmia, ja ratkoin ne itse, nimimerkki Childlike Soul kertoo äitinsä sanoneen.

"Et oikeasti tarvitse lääkkeitä. Ala vain olla onnellinen!" Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Ole onnellinen, ettei se ole oikea sairaus, kuten syöpä, käyttäjä Emily Waldman kertoo.

Hänelle on sanottu myös "se on vain päässäsi", "tämä on vanhemmillesi niin vaikeaa, voisit vaihteeksi yrittää ajatella muitakin" sekä "ajattele positiivisesti".

Lähde: Simplemost.com, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja