Olisiko vihdoinkin aika vaihtaa ammattia? Näin tiedät!

Vihaatko työtäsi ja haluaisit uuden ammatin? Listasimme merkit, jotka paljastavat, että muutos tekee sinulle hyvää.

Jokaisella on joskus olo, että jäisi mieluummin nukkumaan kuin suuntaisi työpaikalle, mutta milloin todella tietää olevansa väärällä alalla? On helppoa ajatella, että asuntolaina ja taloudellinen tilanne ei anna muutokselle mahdollisuutta, mutta vastaus ei ole niin yksinkertainen.

Alan vaihtaminen ei aina tarkoita taloudellista epävarmuutta ja uudelleen kouluttautumista. Voisitko esimerkiksi siirtyä uusiin tehtäviin työpaikallasi tai muokata osaamistasi pikkuhiljaa vaikkapa iltakursseilla, avoimessa yliopistossa tai vaikkapa kansalaisopistossa? Opettele näkemään mahdollisuutesi uudessa valossa!

Et haluaisi aamulla mennä töihin

Aamuärsytys on paras ja selkein mittari: Jos työpaikalle on joka päivä ikävä suunnata, on selvää, että olet väärällä alalla.

Pohdi mitä haluaisit tehdä, vaikka kukaan ei maksaisi siitä tai mieti edes miten nykyinen työsi voisi olla kiinnostavampaa. Myös erityisen kiinnostava harrastus voi tuoda lisäpuhtia päivään, jos et löydä uutta työtä.

Olet jatkuvasti pahalla tuulella

Tämä ei aina ole merkki väärästä alavalinnasta, vaan se voi kertoa liian kuormittavasta työ- tai yksityiselämästä. Jos kuitenkin huomaat ärsytyksesi johtuvan työtehtävistäsi, olisi aika harkita alanvaihdosta.

Unelmoit muusta

Jos unelmoit toisesta alasta, on se selkeä merkki, että haluat jotain muuta. Muista kuitenkin, että mielikuvasi ei aina vastaa todellisuutta, joten ole varma että tiedät mitä haluat.

Et saa mielestäsi riittävästi palkkaa

Jos sen sijaan tiedät pitäväsi työstäsi, mutta palkkaus on huono, pohdi miten voisit saada lisätienestiä. Tai maksaako kilpaileva yritys paremmin?

Myös yrittäjäksi siirtyminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos koet todella nauttivasi työstäsi ja pursuat ideoita.

Työyhteisösi ahdistaa

Ovatko työkaverit aina negatiivisia? Ollaanko sinulle epäkohteliaita? Työn sisällön lisäksi myös työilmapiiri ja kollegat ovat avainasemassa kun pohditaan työssäviihtymistä.

Tee itsellesi palvelus ja jätä energiavarkaat menneisyyteesi. On aika etsiä uusi työyhteisö!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat