Olisiko Iivo Niskanen voittanut ilman suksikatastrofia? Jari Isometsä: "Hiihto ei näyttänyt helpolta"

Iivo Niskanen putosi voittokamppailusta vaihdettuaan suksensa toisen kerran maailmancupin klassikkokisassa Norjan Holmenkollenilla. Olisiko hän voinut voittaa hyvällä suksella?

Niskanen oli panostanut 50 kilometrin perinteisen kisaan Holmenkollenilla. Kaikki näytti hyvältä, kun kolmasosa matkasta oli hiihtämättä, mutta suksienvaihdon jälkeen Niskanen romahti kauas kärjestä. Suksesta katosi pito ja eroa kärkeen tuli lopulta yli neljä minuuttia.

– Hankala keli. Siellä nähtiin paljon lipsumista, mutta ei nyt tuossa määrin kuin Iivolla, kommentoi MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä.

– Lopussa suksi ei toiminut enää ollenkaan. Lipsuvalla suksella voi hiihtää, mutta viiskymppiä on eri juttu. Kun on jo valmiiksi väsynyt, siellä tulee yö aika nopeasti.

Pääjoukko pysyi kasassa päätöskilometreille saakka ja voitto ratkesi vasta loppusuoralla. Olisiko Niskanen ollut siinä kamppailussa mukana ilman ongelmia kaluston kanssa?

– Vaikeaa spekuloida, mutta hiihto ei näyttänyt kauhean helpolta. Se vastaus jää nyt saamatta, että olisiko siellä ollut ruutia. Aikaisemmassa vaiheessa hiihto ei ollut iivomaisen retvakkaa. Kun keli on nuljakas, se ei ole Iivon suosikkikeli, koska hänen tekniikkansa kaipaa hyvää pitoa, Isometsä sanoo.

– Holmenkollenilla, missä on isot korkeuserot, joutuu tuollaisessa kelissä hiihtämään väistämättä sellaisella suksella, joka ei joka paikkaan täysin toimi.

Niskanen oli kisan suurimpia voittajasuosikkeja.

– Me oltiin yhden kortin varassa. Se ei sitten pitänyt, niin väistämättä siitä jää valju tunnelma.

Lue myös:

    Uusimmat