Isometsä: Iivo Niskaselta täysin oikea ratkaisu – "Joskus kaluston kanssa epäonnistuu kaikki"

Iivo Niskanen teki täysin oikean ratkaisun keskeyttäessään maailmancupin kilpailun kalusto-ongelmien takia lauantaina, MTV Sportin maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä näkee.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu maailmancupin lauantain kisoista.

Suomalaistähden matka katkesi jo ennen 10 kilometrin väliaikapistettä 30 kilometrin vapaan kisassa Norjan Beitostölenissä. Niskanen vertasi etenemistään "hiekkapaperilla hiihtämiseen", joten kalusto-ongelmat olivat valtavia.  

– Niskasen iskukyvystä ei saanut oikein mitään kuvaa, kun hän keskeytti niin hyvissä ajoin. Tiedän sen vanhana urheilijana, että jos suksivalinta, hionta, voitelu tai mikä tahansa menee pieleen, ja on 30 kilometrin kisa tuollaisissa, kohtuullisen tiukoissa olosuhteissa, niin ei siinä ole mitään tehtävissä, Isometsä kommentoi.

Niskanen itse epäili Ylen haastattelussa, että ongelma oli suksen pulveroinnissa. Niskanen jäi laskuosuuksilla valtavasti, mikä on Isometsän mielestä merkki siitä, että kalusto petti "täysin".

– Joskus käy niin, että kaluston kanssa epäonnistuu kaikki. Tässä on todennäköisesti käynyt juuri niin. 30 kilometriä väliaikalähdöllä ja tykkilumen päälle tulee jatkuvasti uutta lunta – se on vaativa yhdistelmä. Se vaatii sukselta ja voitelulta onnistumista.

– Silloin kun tulee megaluokan epäonnistuminen, niin on täysin oikea ratkaisu jättää kisa kesken. Siinä väsyy aivan älyttömästi, jos huonolla suksella jatkaa maaliin saakka, Isometsä summaa.

Sunnuntaina Beitostölenissä hiihdetään viestit.

Lue myös:

    Uusimmat