Iivo Niskanen raivona, Suomen huoltopomolla selitys – "Sitä on turha peitellä"

0:37
Iivo Niskanen oli erittäin pettynyt MTV Urheilun haastattelussa MM-kuninkuusmatkan jälkeen.

Suomen huoltopäällikön Martin Norrgårdin mukaan Iivo Niskanen halusi pitävämman suksen 50 kilometrin kisan loppuosalle, mutta tässä parissa ei ollut toivotulla tavalla luistoa. 

Niskanen oli pitkään mitalitaistossa, mutta ylitti maaliviivan lopulta seitsemäntenäKun Norjan Johannes Hösflot Kläbo hylättiin loppusuoran tapahtumien takia, Niskanen nousi kuudenneksi.  

Matkan varrella kuultiin, kuinka Niskanen kävi tiukkasävyistä keskustelua suomalaisten taustajoukkojen kanssa suksivalinnoista ja siitä, minkä parin hän nappaa vaihtokarsinasta jalkoihinsa. Maalissa hän paiskasi suksensa maahan.

Juttu jatkuu videon alla. 

0:55
Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – nimesi suksipettymyksensä kohteen ja lateli painokelvotonta tekstiä!

Suomen huoltopäällikkö Martin Norrgård selvitti tilannetta kisan jälkeen. 

– Oli suksien kanssa vähän haasteita. Olisimme halunneet, että toinen pari olisi Iivolla luistavampi. Sitä on turha peitellä. Harmittaa Iivon ja meidänkin puolesta, että kaikki on mennyt (kisoissa) todella hyvin, mutta emme saaneet ihan sellaista sataprosenttista onnistumista tänään. Luisto oli hyvä tänäänkin, mutta kyllä se liisterin määrä vähän vaikutti Iivon toiseen pariin, Norrgård aloitti. 

– Verrattuna ensimmäiseen pariin Iivolla oli toisissa suksissa vähän enemmän liisteriä. Puhumme kuitenkin todella pienistä asioista.

Norrgårdin mukaan Niskanen halusi pitävämmän suksen toiseksi pariksi. 

– Mikkosen Juhokin otti pitävämmän suksen toiseksi pariksi, ja hän sanoi, että sillä oli vähän turvallisempi hiihtää ylämäkeä. Annoimme sitten sen ohjeen (Iivolle), että menee vähän enemmän ottavalla parilla, Norrgård selvitti.

Huoltopomo tunnusti suoraan, että kopilla tuli virhe. 

– Emme pystyneet auttamaan Iivoa optimaalisella tavalla. Se on fakta. En osaa sanoa, minkä verran hän siinä hävisi, mutta kyllä sen huomasi, että tasatyöntämällä Iivo teki vähän enemmän hommia. Mutta vuorohiihdossa se varmaan vähän helpotti.

– En sitten tiedä oliko meillä edes vaihtoehtona antaa Iivolle toista yhtä hyvää paria. Se ensimmäinen luisti ihan helkkarin hyvin, Norrgård summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja