Olisi voinut antaa sakot – poliisin uskomaton toiminta yllätti täysin perheenisän

Rutiinipysäytys Michiganin Westlandissa muuttui kaikkea muuta kuin rutiininomaiseksi, kun poliisi päätti auttaa pulassa olevaa perheenisää sen sijaan, että olisi antanut tälle sakot.

Amerikkalainen LaVonte Dell kertoi Fox 29 -kanavalle ajaneensa kaupungin läpi kolmevuotias tytär takapenkillään, kun hän näki poliisin haluavan hänen pysähtyvän.

Dell arveli pysäytyksen johtuvan tummenetuista ikkunoista – ja oli oikeassa. Poliisi Joshua Scaglione kertoi Buzzfeed Newsille, että se oli nimenomaan pysäytyksen alkuperäinen syy. Mutta kun Scaglione lähestyi autoa, hän huomasi Dellin tyttären istuvan takapenkillä ilman asianmukaista turvaistuinta.

– Miksei tyttäresi ole turvaistuimessa? Scaglione kysyi.
– Minulla ei ole varaa siihen, Dell oli vastannut.

Scaglione arvosti miehen rehellisyyttä ja pyysi tätä astumaan ulos autosta. Dell selitti poliisille, että vähävaraisena hänen täytyi arvottaa perheensä ruokkiminen muiden tarpeiden, kuten turvaistuimen, edelle. Scaglione pyysikin yllättäen Delliä seuraamaan häntä lähimpään Walmart-kauppaan, jotta hän voisi ostaa omilla rahoillaan tarvittavan istuimen tyttärelle.

Dell osoitti kiitollisuutensa poliisille, jonka nimeä hän ei liikutukseltaan huomannut kysyä, Facebook-päivityksessä, jonka Westlandin poliisilaitos myös jakoi.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ainoa tarkoitus oli auttaa"

Poliisilaitoksen päivitystä on jaettu liki 6000 kertaa, tykkäyksiä sille on sadellut melkein tuplasti enemmän. Päivityksessä kerrotaan, että hyvän teon tehnyttä poliisia oli aluksi vaikea löytää, sillä hän ei ollut kertonut kenellekään teostaan.

– On selvää, että hänen ainoa tarkoituksensa oli auttaa kuljettajaa, ei saada tunnustusta, julkaisussa todetaan.

27-vuotiaalla Scaglionella on itsellään 11-vuotias poika. Mies kertookin, että hän halusi vain laittaa hyvän kiertämään. Mies kertoo, että teini-isänä hänellä itsellään oli hyvä turvaverkko auttamassa taloudellisessa puolessa, mutta hänestä vaikutti siltä, ettei Dellillä ollut samankaltaisia tukijoukkoja.

– Haaste tai sakko ei ole aina ratkaisu jonkun ongelmiin, mies huomauttaa.

Dell puolestaan tuntee täysin uudenlaista arvostusta poliisivoimia kohtaan.

– Älä tuomitse kirjaa kansien perusteella, mies toteaa.

Video: Mitä on ystävyys? Suomalaislapset kertovat.

Lähteet: Buzzfeed, Fox 29, ABC

Lue myös:

    Uusimmat