"Olin pakotettu lähtemään" – McLaren oli F1-kuskille vain sopimuksesta johtunut B-suunnitelma

F1-sarjan Renault-tallissa kilpaileva Carlos Sainz myöntää, että hän olisi ensisijaisesti halunnut jäädä McLaren-siirron sijaan ranskalaistallin kuljettajaksi.

Sainz sai kesällä kuulla, ettei Renault tarjoaisi hänelle sopimusta enää ensi kaudeksi, koska hänen paikkansa ranskalaistallissa ottaisi Red Bullilta siirtyvä Daniel Ricciardo.

Uutisen kuultuaan Sainz neuvotteli pikaisesti sopimuksen McLaren-tallin kanssa. Espanjalainen ei kuitenkaan halunnut jäähdytellä loppukautta, vaan uutinen uudesta työnantajasta pikemminkin toi hänelle lisämotivaatiota onnistua Renault’lla.

– Minun olisi ollut kesän jälkeen helppoa todeta, että ajetaan nyt vain tämä kausi loppuun ja mietitään ensi vuotta. En katsonut, että minulla olisi Renault’lla enää mitään todistettavaa, mutta halusin ajaa kauden loppuun heidän kanssaan vahvasti, Sainz kertoi motorsport.comin haastattelussa.

– Minulla on hyvät välit mekaanikkojen, insinöörien ja koko tallin johdon kanssa. Siksi olen ajanut täysillä kahdeksassa osakilpailussa aina ruutulipulle asti, jotta yhteistyöni Renault’n kanssa päättyisi hyvissä merkeissä.

– Juuri näin onkin tapahtumassa, eikö niin? Olen ajanut erittäin vahvoja kisoja. Auto ei ole suorituskyvyltään samassa tilanteessa kuin kauden alussa, mutta pisteitä on silti karttunut. Siitä olen ylpeä, Sainz lisäsi.

Sainz harmissaan Renault-ajan jäämisestä lyhyeksi

Sainz uskoo tulevaisuutensa Renault’lla kariutuneen osittain siksi, ettei hän vapautunut aiemmin sopimuksestaan Red Bullin kanssa. Espanjalainen vakuuttaa silti lähtevänsä tallista pää pystyssä.

– Ette ole koskaan kuulleet minun sanovan mitään pahaa Renault’sta tai Ricciardon sopimusta kohtaan. Kadun ainoastaan sitä, ettei minulla ollut hieman enemmän aikaa heidän kanssaan, jotta olisimme saaneet tehtyä parempia tuloksia, Sainz sanoi.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

– Elämä on kuitenkin kulkenut nyt tähän pisteeseen. Uskon heidän olevan iloisia siitä, että lähden McLarenille, joka kilpailee Renault’n moottoreilla. Olen myös varma siitä, että koemme yhdessä menestyksekkäitä aikoja.

– Tilanne kehittyi sellaiseksi, että jouduin luultavasti hieman pakotettuna lähtemään tallista. Minun oli luotava itselleni B-suunnitelma, joka oli McLaren. Se on minulle hieno mahdollisuus, Sainz summasi.

Lue myös:

    Uusimmat