Oliko sarjahukuttaja Pekka Seppäsellä uhreja jopa tiedettyä enemmän? "Hän kertoi yhdelle uhreistaan, että oli tappanut isänsä"

MTV tutustui paikkaan, jonne sarjahukuttaja Pekka Seppänen houkutteli uhrejaan 2:54
MTV tutustui paikkaan, jonne sarjahukuttaja Pekka Seppänen houkutteli uhrejaan.

Sarjahukuttajana tunnettuun Pekka Seppäseen liittyvä rikosvyyhti voi olla jopa luultua suurempi, kerrotaan äänikirjapalvelu Storytelissä tänään julkaistussa uutuuspodcastissa.

Vuonna 2018 Pekka Seppänen tuomittiin 14,5 vuoden vankeusrangaistukseen kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä ja useista muista rikoksista. Hänelle tehtiin myös oikeuspsykiatrinen vaarallisuusarvio. Siinä hänet todettiin erittäin vaaralliseksi muiden ihmisten hengelle, terveydelle ja vapaudelle.

Mies määrättiin hovioikeudessa suorittamaan koko tuomio vankilassa.

Seppänen oli vuosikymmenten ajan kiduttanut, raiskannut ja tappanut syrjäytyneitä uhreja maatilallaan ja kesämökillään.

Kehuskeli lähipiirilleen teoistaan

Uutuuspodcastissa Seppänen yhdistetään jopa 13 epäselvään kuolemantapaukseen. Kymmenen heistä kuului varmasti Seppäsen lähipiiriin. Heistä kahdeksan kuolinhetkellä Seppänen oli varmasti paikalla. Kaikki loputkin tunsivat Seppäsen.

Podcastissa kerrotaan, että Seppänen oli usein kehuskellut lähipiirilleen, että hän oli tappanut suuren määrän ihmisiä eikä hän jäisi teoistaan koskaan kiinni.

Seppänen kertoi muun muassa tappaneensa vuonna 1994 isänsä, jonka maatilan hän peri myöhemmin. Isän kuolema on virallisesti merkitty tapaturmaksi.

– Seppänen kertoi yhdelle uhreistaan, että hän oli tappanut isänsä. Hän sanoi tappaneensa muitakin. Seppänen rehvasteli näillä teolla veljelleni, kertoo uhrin sisko podcastissa.

Usein motiivina mustasukkaisuus

Useissa Seppäsen väkivallanteoissa ja kuolemissa motiivina oli mustasukkaisuus. Hän oli ollut suhteessa useimpien henkilöiden kanssa, jotka myöhemmin kuolivat hänen ympärillään epäselvissä olosuhteissa.

Henkilö kuoli usein sellaisella hetkellä, kun hän yritti tosissaan irtaantua Seppäsestä. Podcastissa todetaan, että monet näistä uhreista olivat jo aiemmin hengenvaarassa, sillä Seppäsellä oli tapana huumata jo ennestään päihtyneitä ihmisiä ja kaataa vene souturetkillä.

Sarjassa käy ilmi, kuinka Seppänen keräsi järjestelmällisesti lähipiiriinsä itseään huomattavasti heikommassa asemassa olevia henkilöitä ja hyväksikäytti heitä monin tavoin. Esimerkiksi kaksi hänen poikaystävistään oli diagnosoidusti heikkolahjaisia ja kolmas kärsi vakavasta aivovammasta.

Rikos- ja oikeustoimittaja Rebekka Härkösen tekemä Sarjahukuttaja on Suomen Podcastmedian tuottama podcast. Sarja julkaistaan Storytelissa tänään.

Lue myös:

    Uusimmat