Sarjahukuttajalle ei valituslupaa korkeimpaan oikeuteen – arvioitiin jo aiemmin erittäin vaaralliseksi

9:30

Sarjahukuttajana tunnettu Pekka Seppänen ei saanut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen.

Sarjahukuttajan tapausta käsiteltiin kattavasti Rikospaikka-ohjelmassa. Poliisi muun muassa kertoo, miten vuosia sitten tapahtuneet rikokset lopulta tunnistettiin onnettomuuksien sijaan henkirikoksiksi.

Hän on aiemmin saanut kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä ja eräistä muista rikoksista yhteensä 14 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistuksen. Muita miehen syyksi katsottuja rikoksia olivat heitteillepano ja törkeä kuolemantuottamus.

Mies määrättiin hovioikeudessa suorittamaan koko tuomio vankilassa, koska häntä on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle ja vapaudelle. Seppäsen todettiin myös olleen syyntakeinen eli ymmärtäneen tekonsa.

Miehen tekemässä valituslupahakemuksessa käsiteltiin sitä, voitiinko edellä mainitut rikokset katsoa hänen syykseen ja voitiinko hänet määrätä suorittamaan koko rangaitus vankilassa.

Kaatoi veneen tappaakseen

Henkirikokset liittyivät läheiseen vesistöön. Yhdessä tapauksista Seppäsen vieras hukkui rantaveteen, ja muissa tapoissa tai niiden yrityksissä Seppäsen epäillään tarkoituksellisesti kaataneen veneen niin, että kyydissä olleet päihtyneet henkilöt joko hukkuivat tai joutuivat sen vaaraan. Seppänen itse oli taitava uimari, joka ei tilanteissa joutunut vaaraan.

Aiemmin oikeuskäsittelyiden aikana todistajat piirsivät Seppäsestä hyytävän kuvan. Seppäsen lähipiirin kuvailtiin koostuvan alkoholisoituneista, hänestä riippuvaisista ihmisistä, joiden piti tavalla tai toisella korvata oleskelunsa hänen luonaan. Seppästä kuvattiin myös kostonhimoiseksi ja väkivaltaiseksi, eikä osa todistajista halunnut todistaa hänen nähdensä.

Seppänen oli hetken karkuteillä käräjäoikeuden tuomion jälkeen.

3:56


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja