Kuka tappoi Esa Turusen Tohmajärvellä 2014? Poliisi selvittänyt sarjahukuttaja Pekka Seppäsen osuutta selvittämättömään henkirikokseen

Rikospaikka: Porvoon poliisiampumiset. Kuka tappoi Esa Turusen Tohmajärvellä?

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Itä-Suomen poliisi ja keskusrikospoliisin Joensuun yksikkö ovat selvittäneet sarjahukuttaja Pekka Seppäsen mahdollista osuutta runsaat viisi vuotta sitten henkirikoksen uhriksi joutuneen Esa Turusen tapaukseen.

1958 syntynyt Turunen katosi kotoaan Tohmajärvellä maaliskuussa 2014. Turunen löydettiin kuolleena joesta puolitoista kuukautta myöhemmin.

Poliisi katsoo esitutkinnan perusteella, että Turunen ei ole voinut kävellä eikä muuten liikkua ilman kulkuneuvoa kotoaan ruumiin löytöpaikalle. Poliisi tutkii asiaa tappona. Henkirikos on yhä mysteeri.

Seppäsestä poliisille useita vihjeitä

Rikospaikan tietojen mukaan useat ihmiset ovat tutkinnan aikana ottaneet poliisiin yhteyttä ja kertoneet vihjeitä, joiden mukaan sarjahukuttaja Pekka Seppäsellä olisi mahdollisesti osuutta Turusen katoamiseen ja henkirikokseen.

Vihjeiden taustalla on muun muassa se, että Seppäsen kiinteistö sijaitsi Tohmajärven seuduilla.

Poliisi on tarkistanut Seppäseen liittyviä vihjeitä Turusen asian tutkinnassa ja verrannut molempien tapausten aineistoja.

Vihjeet ovat ainakin toistaiseksi osoittautuneet joko huhuiksi tai eivät muuten ole johtaneet sen pitemmälle. Seppänen ei siis ole epäiltynä asiassa.

Seppänen istuu 14,5 vuoden tuomiota

Hovioikeus tuomitsi helmikuussa 2018 kontiolahtelaisen sarjahukuttajan Pekka Seppäsen 14,5 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Poikkeuksellinen rikossarja tapahtui Pohjois-Karjalassa vuosina 2007-2014.

Turusen tapaukseen liittyen rikoksesta epäiltynä vangittiin pian katoamisen jälkeen hänen avopuolisonsa. Poliisi piti häntä pääepäiltynä kahdeksan kuukautta.

Nainen vapautettiin tutkintavankeudesta kesäkuussa 2014. Joulukuussa 2014 poliisi ilmoitti, ettei häntä enää epäillä millään tavoin osallisuudesta tapaukseen.

Katso Rikospaikan jakso Esa Turusen selvittämättömästä henkirikoksesta jutun pääkuvan paikalla olevasta ikkunasta.

Katso tästä alta myös koko Rikospaikan jakso, jossa haastatellaan lisäksi muun muassa Porvoon ampumisten tutkinnanjohtajaa.  

Rikospaikka keskiviikkoisin klo 22.35 MTV3 

Lue myös:

    Uusimmat