Oliko Kimi Räikkösen ”pettymys” lopulta hyvä käänne? F1-asiantuntija viittaa erittäin tärkeään elementtiin

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli Ranskan GP:n aika-ajoissa 12:s. Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi eteni kolmanteen osioon, mutta oliko Räikkösen kokema pieni ”pettymys” loppupeleissä vain hyvä käänne?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen jäi kymmenyksen päähän jatkopaikasta.

Alfa Romeo on osoittanut lupaavaa vauhtia Ranskan GP:n viikonloppuna. Tätä kautta odotukset ovat nousseet viime kisoihin nähden, joissa italialaissveitsiläinen talli on ollut pahoissa vaikeuksissa.

– Heillä tavoite oli päästä viimeiseen osioon – Giovinazzi pääsi. Se oli hyvä suoritus häneltä. Kimin kannalta hyöty on se, että hän voi ottaa vapaasti renkaat sunnuntain lähtöön, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen pohtii.

Rengaspolitiikka on nousemassa erittäin tärkeään asemaan, sillä Ranskassa, Paul Ricardin radalla, pehmein seos on toiminut hyvin huonosti. Perjantaina monet kuljettajat valittelivat pehmeimmän seoksen huonosta kestävyydestä.

– Kimi oli muutamaa pykälää (Giovinazzia) huonompi, mutta Kimi pääsee lähtemään paremmilla renkailla liikenteeseen, Oikarinen miettii Alfa Romeon tilannetta.

– Tuo on hyvä nosto Ossilta. Se on kuitenkin niin, että pisteet tulevat kilpailusta ja siinä mielessä Kimillä on ihan hyvät asetelmat, toinen F1-asiantuntija Toni Vilander komppaa.

Kolmanteen osioon edennyt Giovinazzi joutuu lähtemään kisaan pehmeimmällä seoksella, joiden kanssa Giovinazzi joutuu todennäköisesti tekemään hyvin nopean varikkopysähdyksen.

Videolla C Moren F1-studion analyysi Räikkösen aika-ajosta. 

Lue myös:

    Uusimmat