Kimi Räikkönen aiheutti sydämentykytyksiä: "Sai vähän pelätä"

Alfa Romeon F1-kuski Kimi Räikkönen aiheutti sydämentykytyksiä pitkin Brasilian GP:n aika-ajoja, mutta selvitti ensin tiensä jatkoon kakkososioon ja vielä päätösosioonkin. C Moren asiantuntija Toni Vilander arvioi Räikkösellä olevan kisassa aineksia hyvillekin pistesijoille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen oli avausosiossa viime hetkillä putoamisvaarassa, mutta kairasi itsensä 14:nneksi.

– Q1:n jälkeen sai vähän pelätä, pääseekö Kimi jatkoon. Se meni tosi täpärälle, Vilander huokaili.

Toisessa osiossa Jäämies ylsi juuri kymmenenneksi.

– Loistava avaus kakkososioon, mikä siivitti paikan jatkoon. Korostaa myös sitä merkitystä, että jokaisen kierroksen – on se sitten aika-ajo-osion alussa, keskivaiheilla tai lopussa – merkitys on valtavan suuri, Vilander korosti.

Räikkösen tallikaverin Antonio Giovinazzin pyörähdys aiheutti kakkososion loppuhetkillä keltaiset liput, kun Räikkönen keikkui juuri kymmenentenä.

– Giovinazzin pyörähdys auttoi Kimiä siinä mielessä, että muut eivät pystyneet parantamaan. Mutta minun näkemykseni oli, että ei sieltä hirveästi uhkaajia ollut tulossa. Nico Hülkenberg oli ainut parantaja, mutta hän oli selkeästi Kimiä perässä.

Räikkönen ajoi päätösosiossa yhdeksänneksi, mutta lähtee kisaan kahdeksantena Ferrarin Charles Leclercin lähtöruuturangaistuksen myötä

– Loistava homma. Uskoisin, että nostaa fiilistä huomiseen kisaan, Vilander summasi Räikkösen suoritusta.

– Jos Alfan koko tiimi työskentelee virheettömästi, on hyvät mahdollisuudet ottaa pisteitä, jopa hyviä pisteitä. Paljon mielenkiintoisia ja tapahtumarikkaita kisoja on nähty – mitä vain voi Interlagosin kisassa tapahtua. Virheetön suoritus on se tavoite, Vilander linjasi.

Millainen oli asiantuntija Ossi Oikarisen analyysi? Katso arviot ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat