Kimi Räikkönen teki Italiassa jäätävän tempun, joka kirjattiin F1-historiaan: "Hyviä muistoja"

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen palaa tänä viikonloppuna radalle, jossa hän teki F1-historiaa pari vuotta sitten. Tuolloin Räikkösen alla oli Ferrari, joka kulki hieman paremmin kuin nykypäivän Maranellon punainen ori.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vuonna 2018 Räikkönen täräytti Ferrarillaan paalupaikalle Italian GP:ssä. Tuolloin Räikkösen paalukierroksen keskivauhti oli peräti 263,587 kilometriä tunnissa.

F1-ennätys, joka on yhä voimassa.

– Monzassa kisaaminen tuo aina mieleen hyviä muistoja Ferrari-vuosiltani, Räikkönen sanoo Alfa Romeon ennakossa.

Vuoden 2018 kilpailussa Räikkönen joutui taipumaan Mercedeksen Lewis Hamiltonille, joka ehti hänen edelleen. Hamiltonin ja Räikkösen lisäksi palkintopallille nousi myös Mercedeksen Valtteri Bottas, joka oli kolmas.

Räikkönen saapuu tämänvuotiseen Italian kisaan varsin levollisin mielin. Jäämiehen edustama Alfa Romeo on osoittanut merkkejä paremmasta huomisesta.

Viime viikonloppuna Belgiassa Räikkönen oli paras Ferrari-moottoreilla ajaneista kuljettajista (12:s).

– Tavoite ei ole muuttunut. Meidän pitää päästä aika-ajon toiseen osioon, jotta saamme mahdollisimman hyvät lähtökohdat kisaan. Ja sen jälkeen meidän pitää ottaa maksimi irti sunnuntain kilpailusta. Olemme nähneet, että pienetkin muutokset auton suorituskyvyssä voivat muuttaa asetelmia keskikastin taistossa. Meidän on vain tehtävä parhaamme, Räikkönen pohti ennakossa.

Lue myös:

    Uusimmat