Mainos

Olga Temonen tekee rankan roolin uutuuselokuvassa: "Kaikki, mitä hänelle on tapahtunut liikuttaa minua syvästi"

2:07
Katso elokuvan Aika jonka sain -elokuvan traileri.

Elokuvan tekeminen oli Olga Temosen mukaan kiinnostava matka alaraajahalvaantuneen maailmaan.

Olga Temonen näyttelee ensimmäisen pääroolinsa puolisonsa Tuukka Temosen ohjaamassa Aika jonka sain -elokuvassa. Tositapahtumiin pohjautuva elokuva kertoo pararatsastaja Jaana Kivimäestä, joka halvaantui vakavassa onnettomuudessa. Elokuvan traileri nähdään ensiesityksessä MTV Uutisten nettisivuilla.

Kivimäen tarina oli Olga Temoselle entuudestaan tuttu, sillä molemmat asuvat Kymenlaaksossa ja liikkuvat samoissa hevospiireissä. Temonen kertoo MTV Uutisille, että Kivimäki otti elokuvaidean heti hyvin vastaan. Hän kertoi Temosille elämäntarinansa, mutta ei ole ollut mukana elokuvan tekoprosessissa.

Temonen kertoo olevansa hyvin otettu siitä, miten avoimesti ja rohkeasti Kivimäki on kertonut elämästään.  

– Ihailen häntä niin syvästi. Roolia oli tosi helppo näytellä, koska se ihminen ja kaikki, mitä hänelle on tapahtunut liikuttaa minua tosi syvästi.

Temonen valikoitui päärooliin sekä aviomiehensä että Kivimäen toiveesta, mutta myös elokuvan rankan aiheen vuoksi. Temosen mukaan esimerkiksi väkivaltakohtauksien tekeminen on helpompaa, kun ohjaaja ja näyttelijä tuntevat toisensa.

– Tuukka koki, ettei halua tehdä sitä kenenkään muun kanssa.

Haastavinta elokuvan tekemisessä olivat Temosen mukaan fyysiset stuntit. Hän halusi tehdä vaativimmatkin kohtaukset itse.

– Oli sellaisia turvavaijerin varassa roikkumisia, jotka vaativat henkistä kanttia ja fyysistä voimaa. Sitten pitää näytellä kuin niitä ei olisikaan, hän naurahtaa.

Elokuvan tekeminen oli Temosen mukaan kiinnostava matka alaraajahalvaantuneen maailmaan. Hän kertoo, että Kivimäkeen tutustuminen on avannut hänen silmänsä aivan uudella tavalla.

– Se, ettei pysty kävelemään, on vain yksi pieni osa halvaantumisen aiheuttamasta harmista, Temonen toteaa.

Elokuva saa ensi-iltansa 13.3.2020.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja