Mainos

Oletko vasenkätinen? Tällä tavalla eroat muista

Vasenkätisyyttä on pidetty ongelmana tai haittana, josta pitää oppia eroon. Sillä on kuitenkin myös etuja, kertoo Huffington Post.

Vasenkätinen saattaa ajatella nopeammin

Australialaisen, vuoden 2006 tutkimuksen mukaan vasenkätisillä on oikeakätisiä nopeammat yhteydet vasemman ja oikean aivopuoliskonsa välillä. Se voi nopeuttaa informaation käsittelyä.

Vasenkätinen voi suosia vasenta

Stanfordin yliopistossa vuonna 2009 tehty selvitys paljasti, että vasenkätiset suosivat vasenta puolta, oikeakätiset oikeaa. Tutkimuksessa koehenkilöt arvioivat, millaiset kuvat ovat onnellisempia, rehellisempiä tai älykkäämpiä. Vasenkätiset suosivat vasemmalla puolella sijaitsevaa kuvaa.

Vasenkätinen pärjää urheilussa

Amerikkalaisen baseballin pelaajista 25 prosenttia on vasenkätisiä, vaikka kansallisella tasolla vasenkätisiä on 15 prosenttia. Miksi?

Syy voi liittyä listan ensimmäisenä mainittuihin reaktioaikoihin, mutta myös tutkimuksiin, joiden mukaan vasenkätisyydestä on etua esimerkiksi nyrkkeilyssä, miekkailussa ja tenniksessä. On mahdollista, että vasenkätisen erilainen fyysinen orientoituminen auttaa päihittämään oikeakätisen vastustajan.

Vasenkätisen aivot järjestelevät tunteita eri tavalla

Vuoden 2012 selvityksen mukaan vasenkätisillä motivaatio liittyi oikean aivopuoliskon suurempaan aktiivisuuteen. Ahdistusta ja tunne-elämän häiriöitä hoidetaan joskus stimuloimalla aivojen vasenta puoliskoa. Tulokset vihjaavat, ettei hoito välttämättä auta vasenkätisiä; he kaipaisivat päinvastaista hoitoa.

Vasenkätisen luovuus kukkii

Vanha myytti vasenkätisten luovuudesta voi pitää paikkansa.  Joidenkin tutkimusten mukaan vasenkätiset ovat parempia löytämään useita ratkaisuja samaan ongelmaan. Tämä voi liittyä oikean aivopuoliskon suurempan aktiivisuuteen tai siihen, että vasenkätinen lapsi kasvaa vähemmistössä, minkä vuoksi hän voi ajatella itseään yksilönä ryhmän jäsenen sijaan.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.