Mainos

Oletko valmis? Avaruusjoukot tulevat! Trump pyytää kannattajiaan äänestämään logosta – mikä sinusta olisi paras?

5:05

Muistatko, kuinka Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ehdotti viime kesäkuussa avaruusjoukkojen perustamista, jotta liittovaltiolla olisi ”johtoasema myös avaruudessa?” Nyt projekti on saamassa lisää tuulta alleen, sillä Trump pyytää kannattajiaan äänestämään logosta.

Video: Voisiko Suomikin panostaa enemmän avaruuteen?

Vuonna 2020 Yhdysvalloissa käydään presidentinvaalit, ja Trumpin kampanjapäällikkö aloitti valmistautumisen tähän lähettämällä presidentin kannattajille sähköpostia tiistaina.

Viestissä kysyttiin, mikä olisi kannattajien mielestä paras logo potentiaaliselle puolustushaaralle.

Sosiaalisessa mediassa ollaan innostuttu kehittelemään myös omia logoja ja arvostelemaan ehdotuksia.

"Rauha tulee vain voimalla"

Avaruusjoukot olisivat Yhdysvaltojen asevoimien kuudeshaara. Tällä hetkellä asevoimat koostuvat ilmavoimista, maavoimista, laivastosta, merijalkaväestö ja rannikkovartiostosta.  

Kannattajat saivat BBC:n mukaan sähköpostin noin tunnin sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence oli vastannut kysymyksiin uusista joukoista armeijan tukikohta Pentagonissa.

– Yhdysvallat tulee kohtaamana tulevaisuudessa nousevia uhkia tällä uudella sotatantereella, Pence maalaili.

Näillä hän viittaa esimerkiksi Kiinaan ja Venäjään.

– On tullut aika perustaa Yhdysvaltojen avaruusjoukot.

Pencen mukaan Yhdysvallat haluaa pelkästään rauhaa sekä avaruudessa että asumallamme planeetalla.

– Mutte kuten historia osoittaa, rauha tulee vain voimalla.

Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin on innostunut avaruuden valloittamisesta. Hänkin käytti kyseistä teemaa ennen uudelleen valintaansa presidentiksi.

Ensin Star Warsista tuli jatko-osia, tuleeko myös Tähtien sodasta?

Historiallisten tilanteiden vertaaminen toisiinsa voi olla melko haastavaa, mutta tätä asetelmaa on jo keretty verrata toisen maailmansodan jälkeen alkaneeseen kylmään sotaan. Sen aikana Yhdysvallat ja Neuvostoliitto kilpailivat monella alalla toistensa kanssa. Esimerkiksi avaruuden valloittamisessa.

Yhdysvaltojen presidenttinä vuosina 1981 - 1989 toiminut Ronald Raegan kehitteli vuonna 1983 ohjelman, jonka tarkoituksena oli rakentaa avaruuteen ohjuspuolustusjärjestelmä. Ohjelma tunnettiin myös nimellä Tähtien sota.

Neuvostoliitto taas vastasi tähän ja pyrki kehittämään omaa puolustustaan avaruudessa. Korkean teknologian hankkeet eivät tule ilman suuria kustannuksia, ja maa joutui käyttämään tähän paljon rahaa.

Kun Neuvostoliitto romahti ja kylmä sota loppui, Tähtien sotaa on aika ajoin korostettu yhtenä näihin asioihin vaikuttaneena tekijänä.

Tätä näkemystä on myös kritisoitu. Esimerkiksi Venäjän ydinaseita tutkivan professori Pavel Podvigin artikkelin mukaan Neuvostoliiton pyrkimykset vähentää kilpavarustelua 1980-luvulla eivät liittyneet niin voimakkaasti tähän ohjelmaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.