Mainos

Oletko syntynyt alkusyksyllä? Näin eroat muina kuukausina syntyneistä

Jos olet syntynyt elokuussa, olet todennäköisesti pidempi kuin ikätoverisi. Syntymäkuukautesi näkyy myös monella muulla yllättävällä tavalla.

Kesä-, heinä- ja elokuussa syntyvät lapset ovat tutkitusti isompia syntyessään kuin muina kuukausina syntyneet lapset. Tästä syystä kesäkuukausina syntyneistä lapsista kasvaa myös pidempiä kuin muista. Yksi syy saattaa olla se, että odottavat äidit saavat raskauden loppuvaiheessa enemmän D-vitamiinia, väittää tutkimus vuodelta 2015.

Samainen tutkimus osoittaa myös, että erityisesti kesäkuukausina syntyneet tytöt tulevat murrosikään muita myöhemmin. Varhaisen murrosiän on tutkittu liittyvän muun muassa rintasyövän, teiniraskauden, masennukset ja sydänsairauksien riskin kasvuun.

Elo- ja syyskuussa syntyvillä lapsilla todetaan myöhemmin elämässään myös vähemmän kaksisuuntaista mielialahäiriötä, selviää vuonna 2012 Iso-Britanniassa tehdystä tutkimuksesta. Tässäkään tutkimuksessa selvää syytä ei osattu eritellä, mutta tutkijat uskovat muun muassa lämpimän ilmaston ja auringonvalon voimaan.

Toisaalta elokuussa syntyneistä kasvaa myös aikuisia, jotka uskovat olevansa onnekkaampia kuin muut, selviää vuonna 2005 toteutetusta tutkimuksesta. Toisessa tutkimuksessa puolestaan linkattiin onnekas olo pienempään ahdistukseen ja neuroottisuuteen.

Lähde: Fatherly

***

2:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.