Talvikuukausina syntyneet sairaimpia – näin syntymäkuukautesi vaikuttaa terveyteesi

Oletko syntynyt alkukesästä? Onneksi olkoon, olet tutkimusten mukaan terveempi kuin muina vuodenaikoina syntyneet.

Tutkimuksen mukaan syntymäkuukaudella on vaikutusta siihen, kuinka terve olet aikuisiällä. Kolumbian yliopiston tutkijat analysoivat yli 1,75 miljoonaa henkilöä ympäri maailmaa todistaakseen, pitääkö tämä väite todella paikkansa.

Laajassa tutkimuksessa selvisi, että talvikuukausina syntyneillä todella on korkeampi sairastumisriski kuin muina kuukausina syntyneillä.

Alkukesän lapset onnellisessa asemassa

Talvikuukaudet poikkesivat tutkimuksessa huomattavasti muista kuukausista. 

Loka- ja marraskuussa syntyneillä todettiin olevan korkeampi sairastumisriski moniin eri sairauksiin. Erityisen alttiita he ovat tutkimuksen mukaan infektioille, mutta myös astmalle. Marraskuussa syntyneillä on lisäksi korkeampi riski sairastua neurologisiin sairauksiin, kuten ADHD:een.

Myös sydän- ja verisuonitauteihin sairastuvat yleisimmin talvikuukausina syntyneet. Korkea verenpaine on tutkimuksen mukaan yleinen vaiva erityisen tammikuussa syntyneillä.

Jo aiemmat tutkimukset osoittavat, että talvella syntyneillä on suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Tämän oletetaan johtuvan lyhemmistä päivistä, jolloin D-vitamiinin saanti jää vähäiseksi ja voi aiheuttaa puutostiloja. Tutkijat arvioivat, että äidit ovat talvisin myös alttiita erilaisille infektioille, jolloin riski juuri näiden tautien sairastumiseen kasvaa.

Omat elintavat tärkeässä roolissa

Touko- ja kesäkuussa syntyneet ovat onnellisessa asemassa, sillä heillä on tutkimuksen mukaan muina kuukausina syntyneihin verrattuna alhaisin sairastumisriski.

Tutkijat muistuttavat, että vaikka eri kuukausina syntyneillä on erilaiset riskit, erot eivät kuitenkaan ole valtaisia.

Ei kannata siis pelästyä, vaikka olisitkin syntynyt marraskuussa, sillä sairastumisriskiin vaikuttavat myös elinolot, mutta ennen kaikkea ruokavalio ja liikunta.

Lähde: Techinsider

Lue myös:

    Uusimmat