Mainos

Oletko nähnyt tällaisen tatuoinnin? Harva tietää sen merkitystä

Oletko koskaan ihmetellyt ihmisten pikkusormiin tatuoituja punaisia naruja? Tällä kiinalaisesta kansanperinteestä juurensa juontavalla tavalla on erittäin kaunis sanoma. 

Tatuoinnilla on sen ottajalle usein henkilökohtainen merkitys. Monet tatuoinnit symboloivatkin rakkautta, muistoa tai saavutettua virstanpylvästä. Näin tekee myös useiden ihmisten pikkusormista löytyvä punainen naru. 

Naru voi venyä, mutta se ei katkea

Tatuoinnin taustalta löytyy erittäin vanha kiinalainen legenda, joka kertoo rakkauden ja avioliiton jumala Yue Laosta. Tarina on peräisin Tang-dynastian ajoilta ja alkaa kertomuksella vieraaseen kaupunkiin matkustaneesta poikamiehestä. Matkalla poikamies pysähtyi vanhan miehen luo, joka istui säkin päällä ja luki kirjaa kuunvalossa.

Kirja oli vanhan miehen kertomuksen mukaan maaginen opus, joka sisälsi tiedot kaikista maailman avioliitoista. Säkki oli puolestaan täynnä punaisia naruja. Vanhan miehen mukaan nämä narut oli sidottu näkymättömästi niiden ihmisten jalkoihin, joiden yhteinen tulevaisuus oli määrätty jo syntyhetkellä. Tässä ikuisessa liitossa kumppaneiden välimatkalla tai sosiaalisella taustalla ei ole merkitystä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Utelias poikamies halusi välttämättä tietää, kuka hänen tuleva vaimonsa oikein olisi. Vanha mies osoitti sokeaa naista ja kertoi, että tämän kolmevuotiaasta tyttärestä tulisi jonain päivänä nuoren miehen vaimo. Mies oli niin vakuuttunut siitä, ettei voisi naida ketään köyhyydestä, että yritti murhata tytön.

Monen vuoden jälkeen mies meni naimisiin kauniin nuoren naisen kanssa, jonka otsan arpi paljastui miehen taannoisen murhayrityksen seuraukseksi. Mies ymmärsi, että vanhan miehen kertomuksesta oli tullut totta, ja hän oli tavannut aikoinaan itse rakkauden jumalan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nykypäivänä nämä punaiset nauhat ranteissa ja sormissa symboloivatkin kohtaloon sidottua ikuista rakkautta. Naru voi sotkeutua ja venyä, mutta se ei koskaan katkea. Kun näet punaisen narun jonkun sormessa, voit olla onnellinen ajatuksesta, että kohtalo on tuonut kaksi rakastavaista yhteen.

Lähde: TipHero

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.