Oletko löytänyt sen oikean? Näistä merkeistä tiedät

Ajatteletko vuosien ajelehtimisen jälkeen löytäneesi sen oikean? Kaikki on ruusuista ja suhde kukoistaa. Mutta onko suhteessanne aineksia vakavampaan – voitteko sitoutua ja ehkä purjehtia jopa avioliiton satamaan? Nämä enteet kertovat, onko lemmellänne pitkä tulevaisuus. 

1. Olette samanmielisiä

Parin ei tarvitse olla keskenään tismalleen samanlaisia, mutta on aina hyvä jos pari jakaa samat perusarvot, sillä ne ovat oleellinen osa vankkaa avioliittoa. Kuinka kaksi ihmistä voisivat vaikkapa matkustaa yhdessä nauttien, jos he eivät ole samaa mieltä kohteesta tai matkustustyylistä? Entäpä tulevaisuuden suunnitelmat? Mieti, oletteko samalla tiellä halujen ja tarpeiden suhteen vai vedättekö jatkuvasti eri suuntiin?

2. Temperamenttinne tasoittavat toisiaan

Toinen teistä on ehkä ulospäinsuuntautunut ja eloisampi, toinen taas sulkeutuneempi tai passiivisempi. Joskus luonne-erot saattavat toki johtaa konflikteihin, mutta ne voivat myös tuoda suhteeseenne tasapainoa ja harmoniaa. Vastakkaiset luonteet tekevät suhteen parhaimmillaan kiinnostavaksi ja täyteläiseksi. Jos olette todella erilaisia ja suhdetta on vaikea pitää koossa, mieti tilannettanne uudestaan.

3. Olette molemmat sitoutuneet tekemään töitä

Aina pelkkä palava rakkaus ei riitä. Vahvan suhteen eteen tulee kummankin osapuolen tehdä töitä. Kun suhteeseen panostaa pitkäjänteisesti, tarkoituksellisesti ja päättäväisesti, se palkitsee. Jos kumppanisi ei näe yhtään vaivaa suhteenne eteen, ei se todennäköisesti muutu vaikka menisitte naimisiin. Itseasiassa, jos yritystä ei näy nyt, voi olla, että avioliitossa sitä näkyy vielä vähemmän.  

4. Puhutte yhteistä rakkauden kieltä

Kahden ihmisen välinen kommunikaatio voi olla mutkikasta – se on täynnä väärinkäsityksiä ja hämmennyksiä. Näin myös parisuhteessa: kumpikin ilmaisevat omalla tavallaan omia hellyyden tai intohimon tunteitaan. Yrittääkö kumppanisi ymmärtää sinua ja tunteitasi liittyen romanttisiin tai seksuaalisiin toiveisiin? Entä oletko sinä kiinnostunut ymmärtämään häntä? 

5. Pystytte ratkomaan ongelmia

Pitkässä suhteessa pitäisi ongelmista selvitä yhteisillä ponnistuksilla. Avioelämä on täynnä töyssyjä ja törmäyksiä, joten kumppani, joka pystyy selvittämään haasteita kanssasi, on siipaksi sopiva. Älä yritä muuttaa toista, mutta älä myöskään muuta itseäsi vain toisen mieliksi. Ole rehellinen itsellesi, mutta opettele samalla tekemään myös kompromisseja. Ongelmat kuuluisi selvittää niin, ettei kumpikaan katkeroidu. Jos asia ei onnistu juuri nyt, pitäkää pieni tauko.  

6. Viehätätte toisianne

Muistatko vielä kipinän välillänne? Vaikka suhteenne kypsyy, arki pyörittää elämäänne ja kehot vanhenevat, voi perustavanlaatuinen vetovoima pitää hehkua yllä – sekä fyysisesti että henkisesti. 

Kaikki liekit sammuvat, ellei niitä pidetä yllä. Mutta mikäli roihu on jo poissa jo ennen hääpäiväänne, arvioi tilanne uudelleen.  

7. Pidätte toisistanne aidosti

Suhteen pitäisi perustua hyvään ystävyyteen, joka kestää ajan hammasta. Mikäli todella nautitte toistenne seurasta ja vietätte sitä mieluummin yhdessä kuin yksin tai muiden kanssa, on tilanteenne lupaava. Arvostus, ihailu ja kunnioitus ovat asioita, joiden tulisi säilyä, vaikka intohimo ajan myötä hieman hiipuisikin. Voitko sanoa, että kumppanisi on paras ystäväsi? Entä voiko kumppanisi sanoa samaa sinusta?  

Lähde: bettyconfidential.com

Lue myös:

    Uusimmat