Oletko koskaan tajunnut tätä kellotaulusta? TikTokissa esitellyt matikkaniksit saattavat lyödä ällikällä

0:41
Tiesitkö, että laskeaksesi numeron 9 kertotaulun sinun ei oikeastaan tarvitse osata laskea lainkaan? Katso laskukikka videolta.

Manish näyttää, millaisia matemaattisia yllätyksiä kellotaulussa piilee.

Manish Sindhi jakaa TikTokissa matematiikkaan keskittyviä videoita. Miehen "kellolaskut" ovatkin saavuttaneet jo kymmenien miljoonien yleisön. Kelloon liittyvässä videosarjassaan Manish näyttää, millainen matemaattinen kikka kellotaulussa vieretysten tai vastakkain oleviin numeroihin sisältyy.

Saa aina tulokseksi kuusi

Videollaan Manish esimerkiksi näyttää, että mikäli kellotaulussa vastakkain olevat numerot 12 ja kuusi vähentää tosistaan, saa tulokseksi kuusi. Saman tuloksen saa, kun vähentää toisiaan mitkä tahansa viistosti toisiaan vastapäätä olevat numerot: 11 miinus viisi tuottaa myös tulokseksi kuusi, samoin kymmenen miinus neljä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Laskuista aina sama tulos

Toisessa videossa Manish jatkaa kellotaulun avulla laskemista. Hän jakaa kellon vaakasuorilla viivoilla osioihin.

Kun saman viivan päälle jäävät numerot laskee yhteen, saa tulokseksi 12. Tämän tuloksen antavat esimerkiksi 11 ja yksi sekä kymmenen ja kaksi.

Kolmannessa laskussa kellotaulu jaetaan vinoin kaarin, ja yhteenlaskujen loppusummaksi tulee aina 13.

Idea kellontaulun luvuilla laskemisesta ei ole uusi, ja esimerkiksi vastakkaisten numeroiden tuottamia tuloksia on ihmetelty yhteisöpalvelu Redditissä jo vuosia sitten.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Niin mikä tässä on jännittävää?"

Vaikka Manishin laskut ovat pidettyjä, niitä on myös kritisoitu. Osa kommentoijista pitää miehen videoita hauskoina, mutta toisten mukaan Manishin toiminnassa ei ole mitään uutta.

– Niin mikä tässä on jännittävää? yksi kommentoija penää videossa, jossa tulos on aina kuusi.

– Tässä ei ole taikaa, toinen huomauttaa videossa, jossa tulos on aina 13.

Skeptisyydestä huolimatta kyseisiä videoita on katsottu jo kymmeniä miljoonia kertoja. Manishia onkin kutsuttu jopa neroksi, ja häneltä on aneltu matematiikan tukiopetusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja