Oletko koskaan harrastanut seksiä ystäväsi kanssa – menikö ystävyys pilalle? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Oletko koskaan ollut sängyssä vastakkaista sukupuolta olevan ystäväsi kanssa? Jos olet, muuttiko se mitään suhteessanne?" kysyy nimimerkki Confuseddd.

Näin naiset vastasivat

​​​​​​​"Olen ollut vastakkaista sukupuolta olevan ystäväni kanssa sängyssä muutama vuosi sitten. Emme olleet ennen petipuuhia kovin läheisiä ystäviä, vaan hengailin hänen kanssaan enemmän yhteisessä, tosin tiiviissä kaveriporukassa. Seksiä harrastimme tietenkin humalassa, jälkeenpäin ehkä hiukan kadutti, vaikka yhdessä vietetty yö ei ollut millään tavalla kiusallinen tai muuta.

Näemme edelleen, kun kaveriporukkamme kokoontuu ja teemme joskus viikonloppureissuja yhdessä. Emme ole tapahtuneen jälkeen koskaan puhuneet asiasta, ja välillä pääsee kokonaan unohtamaan, että niin edes kävi. Lähes kukaan kaveriporukassamme ei myöskään tiedä siitä. Seksin harrastaminen ei sinällään muuttanut välejämme, mutta jotenkin ajattelen, että tapahtuneen takia meistä ei koskaan myöskään voi tulla läheisempiä ystävyksiä. Vaikka voimme olla kahdestaankin ihan normaalisti, joskus tuntuu, että välillämme on jotakin selvittämätöntä. Se ei vaivaa minua kuitenkaan niin paljon, että jaksaisin selvittää asiaa. 

Tätä kokemusta rikkaampana en suosittele harrastamaan seksiä kaverin kanssa, mutta jos niin kävi jo, en olisi liian huolissaan. Kannattaa ehkä tosin puhua asia halki!"
– 23, parisuhteessa

"Olen kyllä ollut, ja olihan se ensitapaaminen sen jälkeen hieman outo, mutta eipä se mitään muuttanut. Kaverisuhde jatkui niin kuin ennenkin, asia keskusteltiin vain nopeasti läpi ja todettiin, että kaikki ok!"
– 19, avoliitossa

"Olen ollut pariin kertaan ystäväni kanssa sängyssä ja seksi oli huikeaa. Se ei muuttanut välejämme ollenkaan, vaan ystäviä olemme edelleen, ja seksi on meidän välisemme salaisuus."
– 50, sinkku

"Olen harrastanut useammankin miespuolisen ystäväni kanssa seksiä. Mutta se oli vain juuri sitä, seksiä. Se ei muuttanut mitään, kun molemmat osapuolet tietävät, että tämä on vain 'tätä itseään'. Yhden ystävän kanssa on edelleen seksiä lähes joka toinen kerta, kun tapaamme – haluamme toisiamme vain niin kovasti seksuaalisesti, vaikka muuten meistä ei paria tulisikaan – ja molemmat ovat tahoillaan oman kumppaninsa kanssa. Minulla esimerkiksi on kumppanini kanssa avoin suhde.

Erään kanssa oli seksiä pari kertaa, sitten kohteliaasti ilmoitin, että haluaisin olla ystävä ilman lisukkeita, ja nyt käydään moottoripyöräilemässä ja niin edelleen. Oma ystäväpiirini on hyvin avomielinen ja useat ovat sinkkuja, avoimessa suhteessa tai polyamorisia. Meitä mahtuu monenlaisia tälle pallolle, eikä ole kenenkään tehtävä tuomita, mikä kellekin on oikea tapa.

Kysyjälle vinkkaan, että kaverin kanssa kannattaa tuntea niin hyvin, että voi luottaa, että mikään ei muutu. Jos on kovin konservatiivinen kaveri, tai tunteita on enemmänkin vain toisella osapuolella, suhteen kemiat varmasti muuttuvat. Keskustelemalla asioista selviää."
– 29, parisuhteessa

"Olen ollut sängyssä miespuolisen ystäväni kanssa ja olemme edelleen ystäviä, halaamme aina kun näemme ja juttelemme, mutta emme sovi tapaamisia. Kyllä se sai ystävän muuttamaan käytöstään ja ystävyyden hiipumaan uuden miesystäväni takia, kun kaveri ei uskaltanut enää käydä kylässä. Itse olisin voinut ainakin toimia ihan normaalisti, kun olihan tästä seksistä jo vuosia aikaa, tuoreena tapauksena se olisi vähän voinut kaivaa takaraivossa miesystävän läsnä ollessa. On tämä ystävyytemme kuitenkin nykyisellään enemmän hyvänpäiväntuttu-asteella.”
– 29, avoliitossa

"Olen ollut miespuolisen kaverini kanssa niin sanotulla friends with benefits -tyylillä puolisen vuotta, nykyään ollaan vain kavereita. Meistä tuli läheisempiä seksin jälkeen, ei muuta."
– 19, sinkku​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat