Oletko jo kuullut kuukautispöksyistä? Lara testasi uutuustuotteen: "Olin hyvin skeptinen"

Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti 1:19
Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti

Oletko jo kuullut kuukautispöksyistä? Lara testasi kuukautisalushousut, joista on tulossa pienoinen ilmiö.

Oletko jo kuullut kuukautispöksyistä? Kuukautishousut ovat uudelleenkäytettävien kuukautissuojien viimeisin trendi. Buzzfeed-sivuston Lara Parker päätti testata, miten housut toimivat.

– Kuukautiseni ovat melko säännölliset ja yleensä tulevat kerran kuussa. Ne ovat myös kirjaimellista helvettiä, kiitos suurilta osin sen, että minulla on endometrioosi, Lara sanoo.

Hän ei tilansa vuoksi voi käyttää tamponeja tai kuukuppia mukavasti, ja onkin etsinyt niille vaihtoehtoa. Törmättyään vuosi sitten kuukautishousuihin hän päätti panna ne testiin.

"Olin hyvin skeptinen"

Kuukautishousuja, joilla voi korvata siteet ja tamponit, myyvät esimerkiksi valmistajat Thinx ja Modibodi. Niitä ei toistaiseksi saa Suomesta.

Lara hankki itselleen kokeilumielessä Thinx-merkkisiä housuja – eikä aluksi uskonut niihin.

– Olin hyvin skeptinen. Ne näyttivät vain... Alushousuilta? En ymmärtänyt, miten ne pitäisivät veren ja hyytymät eivätkä saisi oloani tuntumaan siltä, että istun koko ajan oman vereni muodostamassa lammikossa, Lara sanoo.

– Minua hermostutti myös ajatus siitä, että vuotaisin vapaasti. Pitäisikö minun vain vuotaa alusvaatteisiini?

"Tuntui, että kaikki näkivät..."

Laran kuukautiset ovat melko runsaat. Hän ei pidä terveyssiteiden käyttämisestä, koska ne säilövät veren sisäänsä ollessaan hänen ihoaan vasten.

– Ensimmäistä kertaa housuja käyttäessäni koin oloni lievästi sanottuna epämukavaksi, Lara tunnustaa.

– Tuntui, että kaikki näkivät, että vain kävelin ympäriinsä ja vuodin verta alusvaatteisiini. Mutta oli miellyttävää huomata, että kangas todella teki parhaansa imeäkseen vuotoni vetisyydestä niin suuren osan, ettei minusta tuntunut siltä, että istun verilammikossa, Lara kuvailee.

Pöksyt toivat vapauden tunteen

Housut tuntuivat muhkeammilta kuin tavanomaiset alusvaatteet. Lara kuitenkin tottui niihin neljässä kuukaudessa. Hän alkoi kokea erikoista vapauden tunnetta.

– Tamponien tai kuppien käyttäminen sisäisesti voi olla minulle todella epämukavaa, ja tämän alusvaatteen käyttäminen ei ole, joten oloni oli mukavampi vuotoni aikana, Lara sanoo.

Lara huuhtelee housut käytön jälkeen ja pesee ne tavanomaisen pyykkinsä seassa. Hän myöntää ihastuneensa kuukautispöksyihin vuoden aikana.

– En näe, että koskaan palaisin tamponeihin, Lara sanoo.

Malleja ryntää kilpaa markkinoille – tältä erilaiset "menkkapöksyt" näyttävät:

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Buzzfeed.com, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat