Mainos

Oletko huomannut? Tästä syystä koirat tekevät tarpeensa aina samansuuntaisesti

Oletko huomannut, että koirat asettuvat aina samansuuntaisesti tarpeille käydessään? Tähän on olemassa tieteellinen selitys. 

Koiranomistajista voi olla hauskaa seurata koirien toimintaa lenkin aikana. Yksi huvittavista yksityiskohdista on koirien erikoinen tapa pyöriä itsensä ympäri yhä uudestaan ja uudestaan ennen tarpeille asettumista. 

Pyöriminen ei suinkaan johdu siitä, että koirat eivät osaisi päättää itselleen hyvää kakkapaikkaa. Tämä erikoinen käytös johtuu tutkijoiden mukaan maan magneettikentästä.  

Sama asento valikoitui rodusta riippumatta 

Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että koirat ulostavat mieluiten pohjois–etelä-akselin suuntaisesti. Pyörimisen avulla ne aistivat maan magneettikenttää asettaakseen itsensä tähän täydelliseen asentoon.

Tuloksiin päästiin Tšekin yliopiston tutkimuksessa, jossa seurattiin 70 koiraa, joiden joukossa oli 37 eri rodun edustajaa. Lähes kahtatuhatta koirien ulostamiskertaa seurattuaan tutkijat tulivat siihen johtopäätökseen, että koirat asettuvat mieluiten juuri pohjois–etelä-akselin suuntaisesti.

Tutkijat ovat jo pitkään tienneet, että ainakin kilpikonnat ja linnut osaavat käyttää magneettikenttää hyödykseen navigoidessaan tiettyyn kohteeseen. On siis aivan luonnollista, että myös monet muut eläimet, kuten koirat, osaavat käyttää magneettikenttää hyödykseen. 

Vaikka tutkijat saivat selville koirille mieluisen asennon, edelleen on mysteeri, miksi tämä asento on koirille niin mieluinen. Tutkijoille ei ole myöskään selvinnyt, asettuvatko koirat asentoon tietoisesti vai ainoastaan vaistonvaraisesti magneettikenttää aistien.

Joulukuu on kynttilöiden aikaa. Katso videolta, voiko kynttilä aiheuttaa lemmikillesi vaaratilanteen. 

2:10

Lähteet: Metro, TheGuardian 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.