Oletko huomannut? Tämä pieni ja tärkeä yksityiskohta puuttuu jokaiselta Disney-piirrettyjen prinsessalta – löytyy kuitenkin pahiksilta

Vaikka useimmat rakastetut Disney-hahmot pääasiassa perustuvatkin ihmisiin ja hahmoilla on samanlaisia ominaisuuksia kuin ihmisillä, prinsessoilta puuttuu yksi pieni, mutta merkittävä, yksityiskohta.

Disneyn animaatioelokuvien prinsessoilla ja sankarittarilla on paljon yhteistä. Tuhkimosta Frozenin Elsaan useat naiset käyttävät lähes samoja sinisen sävyjä. Myös moni naispäähahmoista on menettänyt toisen vanhemmistaan – yleensä äidin.

Mutta yksi pieni yhteinen asia puuttuu lähes jokaiselta piirrettyjen prinsessalta ja sankarittarelta, ja se liittyy anatomiaan. Arvaatko, mistä on kyse?

Prinsessoilta Lumikista Prinsessa Ruususeen ja Arieliin, puuttuvat kynnet! Sankarittarilta löytyy kiiltäviä ja pitkiä hiuksia, suuria silmiä ja jopa yliluonnollisia voimia, mutta kenelläkään ei ole yhtäkään kynttä.

Löytyy kuitenkin pahiksilta ja osalta miehistä

Kyse ei kuitenkaan ole siitä, etteikö millekään Disneyn animaatiohahmoille olisi piirretty kynsiä. Monilla Disney-piirrettyjen pahiksilla on kynnet, kuten Lumikin pahalla kuningattarella, Pienen merenneidon Ursulalla ja Prinsessa Ruususen Pahattarella. Johtuuko prinsessojen kynsien puuttuminen sitten vain selkeästi hyvä-paha-erottelusta?

Asia ei ole aivan näin yksinkertainen, sillä esimerkiksi Liisa Ihmemaan pahiksella ei ole kynsiä, mutta Pienen Merenneidon isällä sekä monilla muilla elokuvien mieshahmoilla on. Mutta kynsiä ole edes kaikilla miehillä, sillä ne puuttuvat ainakin Aladdinilta.

Vielä yksi seikka Disney-hahmojen kynsissä hämmentää: Joillakin hahmoista on kynnet, mutta seuraavassa kohtauksessa ne ovat kadonneet. Näin on esimerkiksi prinsessa Jasminin ja Kaunottaren ja Hirviön Gastonin kohdalla.

Mistä se johtuu?

Tärkeän ihmiskehon osan puuttuminen voi ihmetyttää, mutta brittiläisen Sun-julkaisun mukaan kynsien piirtämättä jättäminen on voinut johtua vain siitä, että aikaa ja rahaa on haluttu säästää. Kustannustensäästötaktiikka otettiin jo käyttöön esimerkiksi Mikki Hiiri-animaatioiden kohdalla: Mikiltä jätettiin yksi sormi piirtämättä ajan säästämiseksi.

Ilmeisesti joidenkin hahmojen kohdalla taiteilijoilla on kuitenkin ollut aikaa: Pahattaren kynsissä voi huomata yhdessä Prinsessa Ruususen kohtauksessa jopa ranskalaisen manikyyrin!

Kuvasarjan eri hahmojen kynsistä ja niiden puuttumisesta voit katsoa esimerkiksi Buzzfeedin sivuilta.

Lähteet: Sun, Mirror, Buzzfeed

***

2:11

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja