Tiesitkö? Tästä syystä Disney-hahmojen vanhemmat kuolevat useimmissa elokuvissa

2:11

Disneyn tuottaja paljastaa sydämet särkevän syyn sille, miksi useimmissa yhtiön animaatioelokuvissa hahmojen vanhemmat kuolevat.

Nämä kultasormet luovat Disney-hahmot! Katso yltä video Disney-elokuvien kulissien taitureista!

Varmasti useimmille Disney-elokuvien katsojille on jäänyt elävästi mieleen, kuinka Leijonakuninkaassa Mufasa ja Bambissa Bambinäiti kuolevat. Useat muut hahmot, kutenTuhkimo, Belle ja Ariel, taas ovat joutuneet kasvamaan ilman toista vanhempaansa, yleensä äitiä.

Miksi niin monet Disneyn hahmoista ovat menettäneet vanhempansa tai menettävät sen elokuvan alussa? Sun ja Glamour kertovat, että vastaus toisen vanhemman puuttumiseen löytyy Walt Disneyn omasta menneisyydestä ja myös hänen päätöksestään.

Disneyn äiti kuoli traagisesti

Yksi Disneyn elokuvatuottajista, Don Hahn paljastaa Glamourissa, että elokuvatuottaja Walt Disney osti 1940-luvun alussa äidilleen ja isälleen talon, jossa tapahtui karmea tragedia, joka johti äidin kuolemaan.

– Hän [Walt] käski studion miehiä korjaamaan rikkoutuneen lämmitysuunin, mutta kun isä ja äiti muuttivat taloon, uuni vuoti ja hänen äitinsä kuoli, Hahn kertoo Glamourille.

– Hän ei koskaan puhunut tuosta ajasta, koska tunsi olevansa vastuussa siitä. Hänestä oli tullut niin menestynyt, että hän sanoi 'Antakaa minun ostaa teille talo'. Jokaisen lapsen unelma on ostaa vanhemmilleen talo ja täysin odottamattomatta – eikä yhtään hänen syystään – studion työntekijät eivät tienneet mitä tekivät.

Hahnin mukaan äidin kuolema vainosi Waltia. Hän oli murtunut tapahtuneesta. Äitinsä kuoleman aikoihin Walt oli pian täyttämässä neljäkymmentä.

Vanhemman kuolema kasvattaa 

Toinen syy sille, että useiden Disney-hahmojen vanhemmat ovat kuolleet, on hyvinkin käytännöllinen. Sen tarkoituksena oli nopeuttaa juonen etenemistä, sillä Disneyn animaatioelokuvat olivat usein vain 80–90 minuutin mittaisia.

– Disneyn elokuvat käsittelevät kasvamista. Ne kertovat ajasta, jolloin täytyy ottaa vastuuta, Hahn selittää.

– On paljon nopeampaa saada hahmot kasvamaan, kun tappaa heidän vanhempansa.

Lähteet: Glamour, Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja