Tiesitkö? Nämä kolme asiaa on kielletty kaikissa Disney-piirretyissä

Vaikka usein tuntuu, että Disney-elokuvissa kaikki on mahdollista, tietyt asiat ovat kiellettyjä.

Näyttävät musikaalihetket, kauniit prinsessat ja komeat prinssit, hulvattomat ja söpöt sivuhahmot ja loppuratkaisun moraalinen opetus – niistä on Disney-leffat tehty.

Monissa Disneyn klassikkoelokuvissa on myös synkeät hetkensä, jolloin niin lapset kuin aikuisetkin peittävät sydän syrjällään silmänsä. Kuka muka olisi päässyt yli siitä faktasta, että Mufasa oikeasti kuoli? Tai moniko vanhempi toivoo lapsensa näkevän Dumbon humalaiset hallusinaatiot?

Pete’s Dragon elokuvan ohjaaja David Lowery paljastaa, että kaikista historian kyseenalaisista kamaluuksista huolimatta kolme asiaa ovat nykyään Disney-leffoissa ehdottomasti kiellettyjä.

1. Mestaus

Olet nähnyt, miten Bambin äiti ammutaan, Mufasa tippuu kuolemaansa, Quasimodon äidiltä murretaan niska, Tuhkimon isä menehtyy sairauden vuoksi ja kirjaimellisesti kaikki Fantasian dinosaurukset kuolee.

Mestausta ei kuitenkaan koskaan tulla näkemään Disney-elokuvissa ja hahmot saavat pitää päänsä, vaikka Liisa Ihmemaassa -elokuvan Punainen kuningatar olikin suuri mestauksien kannattaja.

2. Seivästys

Tämä kielto on hieman mutkikkaampi, sillä Disney-leffoissa on nähty useammankin pahiksen seivästys. Vieläkö muistatte Ursulan, joka seivästettiin vanhan laivat mastoon?

Myös Pahattaren kohtalo oli tulla seivästetyksi prinssi Philipin miekasta.

Voi siis olla, että seivästys on kielletty vasta viime vuosina – onhan Pienen merenneidon julkaisustakin on ehtinyt vierähtää jo 27 vuotta.

3. Tupakointi

Silloin, kun pahis ei lisää huulipunaa, juonittele tai naura maanisesti, hän tupakoi. Hyvinä esimerkkeinä toimivat muun muassa kapteeni Koukku ja Cruella DeVille, jotka polttivat läpi elokuviensa kuin korsteenit.

Kuten seivästys, tupakointikielto lienee astunut voimaan vasta lähivuosina.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat