Mainos

Oletko aina kärttyinen? Et kauaa – vihaiset ihmiset kuolevat aiemmin kuin muut

Tutkijoiden mukaan vihaiset miehet kuolevat aiemmin kuin rauhallisemmat miehet!

Kolmasosalla briteistä on sukulainen tai ystävä, joka ei osaa pitää vihaisuuttaan kurissa. Tasaisesta mielialasta kuitenkin olisi todellista hyötyä – vihaiset ihmiset nimittäin kuolevat aiemmin, kertoo Daily Mail.

Staten yliopiston tutkijoiden mukaan 20–40-vuotiaat, vihaiset miehet olivat 35 vuoden kuluttua kuolleita 1,5 kertaa todennäköisemmin kuin rauhallisemmat miehet! Tilanteen saattoivat selittää stressi ja sen vaikutukset elimistölle.

Vihaisuus pilaa elämän myös muilla tavoilla. Vihaisuus haittaa unta ja lisää ahdistusta. Se voi jopa lisätä päänsärkyjä!

Southamptonin yliopiston selvityksen mukaan vihaisten purkausten kehoon vapauttama kortisoli voi aiheuttaa heilahduksia verensokerissa ja jopa heikentää luita.

Kun verenpaine nousee, sydämen syke kiihtyy ja sydäntauti uhkaa. Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan varsinkin vihaiset miehet kärsivät sydänsairaudesta kolme kertaa muita todennäköisemmin. Brasilialaisten tutkijoiden mukaan lisääntynyt stressi aiheuttaa jopa ihon rypistymistä, sillä se vähentää hormonia, joka osaltaan tuottaa ihon kimmoisuudesta vastaavaa kollageenia.

Vihaa ei kuitenkaan kannata nielaista ja haudata sisimpäänsä. Chicagon yliopiston tutkijoiden mukaan verenpaine kohosi vhaisilla ihmisillä, jotka pitivät vihansa sisällään.

Kokeile vaikka tätä:

1:10

Lähde: Dailymail.co.uk​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.