Mainos

”Olet itsekäs ja hirveä ihminen” – vakavasti sairas nuori nainen pysäköi invapaikalle, auto täyttyi vihaviesteistä

Kaikkia vammoja ei näe päältä päin, eikä ihmistä tulisi tuomita tätä tuntematta, muistuttaa ryöpytyksen kohteeksi joutunut nainen.

Sädehoitoja aivokasvaimensa vuoksi läpikäyvä Lexi Baskin löysi epämiellyttävän yllätyksen palattuaan kirjaston eteen pysäköimälleen autolle. Se oli päällystetty paperilapuilla, joissa luki ”Häpeä” ja ”Ei vammoja, vain laiskuutta”.

Lexi oli jättänyt autonsa invapaikalle, sillä hoitojensa vuoksi häntä huimaa ja uuvuttaa. Invapaikkaan oikeutetut oireet eivät kuitenkaan näy ulospäin. Lexi löysikin autonsa tuulilasista katkeran kirjeen.

– On olemassa ihmisiä, jotka oikeiden vammojensa vuoksi todella tarvitsevat tämän parkkipaikan. Olemme nähneet sinun sekä ystäväsi tulevan ja menevän, eikä teissä kummassakaan ole mitään tähän paikkaan oikeuttavaa. Pysäköintilupanne täytyy olla joko lainattu tai väärennetty. Olet itsekäs ja hirveä ihminen, ja teemme kaikkemme, että kärsit teoistasi rangaistuksen, lapussa lukee.

Lexi julkaisi Twitter-tilillään kuvan saamistaan asiattomista viesteistä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Muistutus siitä, ettet voi tietää, mitä toinen ihminen käy elämässään läpi. Minulla on syöpä ja saan sädehoitoa. Minulla on laillinen oikeus pysäköidä tähän, Lexi kirjoittaa.

Tviitti on kerännyt jo yli 108 000 tykkäystä, ja sitä on jaettu liki 50 000 kertaa. Moni kommentoija kannusti Lexietä, ja osa myös jakoi omia, samankaltaisia kokemuksiaan.

Jos tviitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Olen vasta 31-vuotias, mutta polvessani on kamala niveltulehdus. Joinain päivinä kipu on niin suuri, että tunnen oloni huonovointiseksi. Saan silti pahoja katseita käyttäessäni invapysäköintilupaani, kertoo eräs kommentoija.

Jos tviitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Perhetuttuni kävi kemoterapiassa haimasyöpänsä vuoksi.  Hänelle kävi samoin kuin sinulle. Teillä molemmilla on ihana asenne! kirjoittaa toinen.

Lexi saikin ylistystä suhtautumisestaan häneen kohdistuneeseen ilkivaltaan. Nainen kertoi, ettei toivo sääliä, vaan sen tiedostamista, että jokaisella ihmisellä on omat taistelunsa.

– Olet kiltti muille. Laita ihmiset vuodattamaan kyyneleitä ennemmin onnen kuin surun tai turhautumisen vuoksi, Lexi kirjoitti Facebookissa.

***

4:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.