"Olen ahkera ja luotettava" – nämä kliseet eivät ainakaan toimi työhaastattelussa

Moni sortuu toistamaan työhaastatteluissa ja -hakemuksissa kliseiksi muodostuneita lauseita – monesti meitä vielä kannustetaan siihen. Mutta mitkä kliseet toimivat, mitkä eivät?

Academic Work -henkilöstövuokraus -ja rekrytointiyrityksen Consultant Manager  Satu Hakkarainen ja Head of Digital Marketing Maija Ojanperä antoivat vinkit, mitkä kliseet toimivat työhaastattelussa – ja mitkä eivät.

Ei toimi: ”Olen ahkera, luotettava ja tulen kaikkien kanssa toimeen”

Tämä ei erotu joukosta. Vältä haastattelussa adjektiivien luettelemista. Vakuuta rekrytoija kertomalla onnistumisia ja käytännön esimerkkejä siitä, miten olet toiminut eri tilanteissa. Jos esimerkiksi sanot olevasi idearikas työntekijä, voit kertoa tilanteesta, jossa toit oman ideasi esille töissä.

Ei toimi: ”Minulla ei ole heikkouksia”

Tämä saa työnantajan pahimmassa tapauksessa ärtymään ja pohtimaan, mitä muita asioita työnhakija jättää kertomatta. Hyvä työntekijä tuntee heikkoutensa ja kehittää aktiivisesti itseään.

Toimii: ”Voin aloittaa vaikka huomenna”

Pilke silmäkulmassa väläytetty innostunut lausahdus on rekrytoijalle positiivinen viesti, että työnhakija on hyvin motivoitunut tehtävästä.

Lue myös:

    Uusimmat