Mainos

Öisin päristeleville ja tööttäileville mopoilijoille huutia: "Kuvittele, että tilanne jatkuu illasta, viikosta ja kuukaudesta toiseen" – Poliisin soimaava somepäivitys leviää

Itä-Uudenmaan poliisilaitos julkaisi Facebook-päivityksen, jossa se vetoaa teini-ikäisten lasten vanhempiin yöllisen mopolla ajelun hillitsemiseksi. 

Poliisi on joutunut puuttumaan yölliseen, häiritsevään mopoiluun useaan otteeseen kesän aikana. Nyt poliisi vetoaakin mopoilijoiden omatuntoon Facebook-päivityksellä.

– Juuri kun olet nukahtamaisillasi, huristaa joku mopolla ikkunasi alta. Hetken kuluttua ikkunasi alta ajaa taas mopo ja pian sen perään toinen ja kolmas mopoilija tööttäillen reippaalla kädellä.  

– Kohta ulkoa kuuluva moottorien pärinä kasvaa niin suureksi, että tunnet olevasi jumissa keskellä moottoritietä – tuntikaupalla. Kuvittele, että edellä kuvattu tilanne jatkuu illasta, viikosta ja kuukaudesta toiseen klo 22 - 03 välisen ajan, Itä-Uudenmaan poliisilaitos kuvailee häiritsevää mopoilua Facebookissa.


Vanhempien syytä puuttua yöajeluun

Poliisin mukaan kaikkiin häiriköiviin mopoilijoihin ei ehditä puuttua ilmoitusten runsauden vuoksi. Siksi Itä-Uudenmaan poliisi vetoaakin vanhempiin yöllisen ajelun hillitsemiseksi.

–  Keskustelkaa yhdessä mopoilusäännöistä ja toisten ihmisten huomioonottamisesta liikenteessä ja ympäristön huomioimisesta ilta- ja yöaikaan. Jos nuori ei kehotuksista huolimatta noudata sääntöjä, on siihenkin olemassa keinoja. Jotkut vanhemmat ovat kertoneet meille laittaneensa nuoren mopon hetkeksi jäähylle.

Poliisi myös muistuttaa vanhempia, että mikäli nuoren kaksipyöräisestä kuuluu epätavallisen kova ääni, ajoneuvossa on todennäköisesti jotain vialla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja