Mainos

Poliisi sai yhteyden mopoautolla törttöilleen nuoren isään – "Isä toivoi, että poliisi valistaisi nuoria, ennen kuin sattuu vakavampaa"

Viime päivinä runsaasti huomiota saanut mopoautopelleily on selviämässä. Muutama päivä sitten ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi Twitterissä kuvan, jossa mopoautolla Uudellamaalla temppuilleita nuoria miehiä pyydettiin ilmoittautumaan poliisille.

Viesti tavoitti oikean yleisön, sillä mopoauton haltija, nuoren isä otti yhteyttä Pastersteiniin.

– Isä oli sitä mieltä, että olisi hyvä, jos poliisi puhuttelisi ja valistaisi poikia ennen kun sattuu mitään vakavampaa, Pasterstein kertoo.

Tapaus sattui Itä-Uudellamaalla, jossa mopoautoletka ajoi useita kertoja ylinopeutta liikennekameraan. Samassa yhteydessä matkustaja myös työntyi puoliksi ulos mopoauton ikkunasta sen ollessa vielä liikkeessä, kuljettajan kuvatessa samalla ajamista älypuhelimellaan. Mopoautoissa ei ole rekisterikilpiä edessä, mikä vaikeutti kulkupelien ja nuorten tunnistamista.

– Aika piittaamatonta, ajoivat siitä useita kertoja, Pasterstein kuvailee toimintaa.

Miehen yhteydenotto on välitetty Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennesektorille, jonka Pasterstein toivoo kutsuvan kaikki tapaukseen osallistuneen pojat paikalle kahville, valistusmateriaaliin tutustumaan.

Pasterstein on hyvin tyytyväinen isän yhteydenottoon.

– Meillä on nyt rajapinta veijareihin, hän kuvailee saatua yhteyttä.

Tekoa tutkitaan liikennerikkomuksena ajonopeuden osalta, ja lisäksi epäillään matkapuhelimen käyttöä ajon aikana, turvavyön käyttämättä jättämistä ja väärää kuormausta, koska matkustajan on annettu roikkua ikkunassa. On myös todennäköistä, että kuuttakymppiä ajanutta mopoautoa on viritetty, jotta se pystyi kulkemaan kuvailtua nopeutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.