Poliisi tutkii: 7-vuotias kertoi aikuisten miesten tarjonneen satoja euroja ja houkutelleen mukaansa hotelliin Kankaanpäässä

Kahden aikuisen miehen epäillään houkutelleen mukaansa 7-vuotiasta poikaa Kankaanpään keskustan liepeillä. Lounais-Suomen poliisin mukaan asiasta on tehty rikosilmoitus ja asiaa tutkitaan lapsen houkuttelemisena seksuaaliseen tarkoitukseen.

Asiasta aiemmin uutisoineen Satakunnan Kansan mukaan lapsi oli koulumatkalla Alpinkadulla 15. huhtikuuta maanantaina kello yhden jälkeen, kun hänen kohdalleen ajoi musta, uudehko Mercedes Benz -merkkinen auto.

Lehden mukaan auton kuljettaja tarjosi pojalle 200 euroa, jos tämä nousisi kyytiin ja lähtisi hänen kanssaan hotelliin. Poika kieltäytyi, mutta pian vastaan tuli jalkaisin liikkeellä ollut toinen mies, joka myös tarjosi pojalle rahaa ja houkutteli mukaan hotelliin, lehti uutisoi.

Rikoskomisario Marko Peltonen Lounais-Suomen poliisista kertoo, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus, ja että asiaa tutkitaan lapsen houkuttelemisena seksuaaliseen tarkoitukseen.

Hänen mukaansa tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa, eikä asiasta ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Poliisi on kuullut 7-vuotiasta ennen kuin tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus, mutta Peltosen mukaan lasta on tarkoitus puhuttaa vielä uudestaan.

Poliisi pitää pojan kertomusta luotettavana

Tapausta aiemmin julkisuudessa kommentoinut Lounais-Suomen poliisin komisario Jouni Uusitalo arvioi MTV Uutisille aiemmin tänään, ettei poliisi ole saanut vihjeitä tuntemattomiin houkuttelijoihin liittyen.

Hänen mukaansa poliisi on kuitenkin arvioinut 7-vuotiaan pojan kertomuksen luotettavaksi. Myös pojan koulun rehtori on Uusitalon mukaan ollut vakuuttunut siitä, ettei lapsi valehtele.

– Tietysti se vähän erikoiselta kuulostaa, että olisi kaksikin mieshenkilöä ollut houkuttelemassa. Mutta onko se mikään mahdottomuus? Jos vaikka samanhenkiset ovat toisensa löytäneet, Uusitalo pohti.

– Sellaisia viitteitä ei ole tullut ilmi, että poika olisi tapahtuman itse keksinyt, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat