Mainos

Oikeus: Mies kaatoi naapurinsa eteiseen bensaa ja sytytti tulipalon – kokonainen kerrostalo evakuoitiin

Parikymppinen mies kaatoi alakerran naapurinsa eteiseen bensaa ja sytytti tulipalon, joka johti kokonaisen kerrostalon evakuointiin Mikkelissä helmikuussa, Etelä-Savon käräjäoikeus katsoi perjantaina antamassaan tuomiossa.

Alakerran asunnossa nukkuneet mies ja nainen heräsivät palohälyttimeen ja pelastautuivat hyppäämällä parvekkeelta. Oikeuden mukaan mies oli kaatanut bensiiniä myös yläkerran naapurinsa kynnykselle, mutta palo ei ehtinyt levitä sinne saakka.

Hätäkeskus sai ensimmäisen ilmoituksen tulipalosta puoli kahdentoista aikaan illalla, kun monet asukkaista olivat nukkumassa. Paloasunto tuhoutui täysin, ja useat muut asunnot kärsivät savu- ja vesivahinkoja.

Talossa oli palon syttymishetkellä 23 ihmistä, jotka kaikki jouduttiin evakuoimaan. Paloasunnon parvekkeelta hypänneet saivat sairaalahoitoa, minkä lisäksi useita ihmisiä loukkaantui lievemmin. Asunto-osakeyhtiön aineelliset vahingot nousevat ainakin 100  000 euroon.

Oikeus ei uskonut selitystä potkukelkan rakentamisesta

Mies oli aiemmin päivällä ostanut bensakanisterin ja tankannut siihen liki 10 litraa bensaa. Kun miehen asuntoa tutkittiin palon jälkeen, kanisterissa oli bensaa enää alle yhdeksän litraa. Myös miehen kengistä, käsineistä ja takista löytyi jälkiä kontaktista tulen kanssa.

Mies kiisti syytteen ja sanoi ostaneensa bensaa, koska aikoi rakentaa moottorisahalla ja renkailla varustetun potkukelkan. Moottorisaha ja potkukelkka hänen oli tarkoitus hankkia myöhemmin, koska rahasta oli tiukkaa. Palojälkiä vaatteissaan mies selitteli tupakanpoltolla. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt hänen kertomaansa uskottavana.

Käräjätuomiosta ei ilmene mitään motiivia teolle. Mies kertoi juoneensa alkoholia pitkin päivää. Vielä palon syttymisenkin jälkeen hän oli jatkanut juomista pihalla ja pumminut muilta asukkailta tupakkaa.

Mies vietiin palopaikalta putkaan aluksi siksi, että hän oli kielloista huolimatta mennyt takaisin asuntoonsa ja vastustellut palomiehiä. Kun mies tuolloin puhallutettiin, hän oli kolmen promillen humalassa.

Oikeus tuomitsi miehen neljän vuoden vankeusrangaistukseen sekä maksamaan talon asukkaille kärsimys- ja muita korvauksia tuhansia euroja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.