Mainos

Oikeus mahdollisti onnen – myönsi vaimolle luvan mennä naimisiin kuolleen miehensä tyttären kanssa

Argentiinalaistuomari on antanut leskelle luvan mennä naimisiin edesmenneen miehensä tyttären kanssa, koska heillä on tuomarin mukaan oikeus onneen. 

33-vuotias nainen jäi leskeksi vuonna 2010 vain muutama kuukausi pariskunnan häiden jälkeen. Leski ei jäänyt suremaan, vaan ryhtyi pian aviomiehensä kuoleman jälkeen uuteen suhteeseen. 

Erikoisen tapauksesta tekee se, että lesken uusi kumppani on hänen edesmenneen miehensä 32-vuotias tytär.

Laki estää vanhemman ja lapsen avioliiton

Useamman vuoden yhdessä ollut naispariskunta halusi virallistaa suhteensa ja ryhtyi suunnittelemaan häitä. Argentiinan Rosariossa aiemmin tässä kuussa pidetyt häät kuitenkin keskeytettiin niiden laittomuuteen vedoten. Vaikka laki sallii samaa sukupuolta olevien parien liitot, se ei salli vanhempien ja lasten välisiä liittoja, vaikka osapuolet eivät olisikaan verisukulaisia. 

Pariskunta vei asian oikeuteen, jossa tuomari Ricardo Dutto antoi sille siunauksensa.

– Argentiinan perustuslaki takaa kaikille kansalaisille oikeuden onnellisuuteen, sisältäen oikeuden tulla kohdelluksi arvokkaasti lakien mukaisesti kaikilla elämän osa-alueilla, avioliitto mukaan lukien, tuomari kertoo.

Hän lisää päätöksen perustuvan myös siihen, etteivät naiset eläneet pariskuntana miehen eläessä. Naiset ovat onnellisia tuomarin päätöksestä, ja heitä odottaa uusi hääseremonia myöhemmin tässä kuussa.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.