Oikeus määräsi Ullanlinnan murhasta epäillyn omaisuutta takavarikkoon 140 000 euron arvosta

Ullanlinnan henkirikos muuttui epäillyksi murhaksi - mikä jutusta tekee erikoisen? 11:03
Murharyhmä pohti helmikuun lopussa Ullanlinnan henkirikoksen poikkeuksellisia piirteitä.

Ullanlinnan henkirikoksesta epäillyn psykiatrin omaisuutta on määrätty takavarikkoon 140 000 euroa. Poliisi haki takavarikkoa tiistaina ja Helsingin käräjäoikeus antoi asiasta ratkaisunsa torstaina.

Vakuustakavarikko on voimassa toistaiseksi.

– Hain tiettyä summaa vakuustakavarikkoon, jotta pystymme varmistamaan asianomistajien korvausvaatimuksen toteutumisen, kertoo MTV Uutisille tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen Helsingin poliisista.

– Vaatimukseni perustui suoraan asianomistajien korvausvaatimussummaan. Käräjäoikeus teki sitten harkintaa asiassa, joten summa on eri kuin se, mitä hain takavarikkoon.

Tämän enempää Lehtonen ei asiaa avaa. 

Asianomistaja tarkoittaa kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat uhreina rikosasiassa. Henkirikoksen osalta asianomistajia ovat myös uhrin lähiomaiset.

Mahdollisesti taloudellinen motiivi

Poliisi epäilee, että 48-vuotias psykiatri murhasi 47-vuotiaan aviovaimonsa 16. päivä viime joulukuuta. Lisäksi poliisi epäilee, että mies yritti murhata vaimonsa ja aviopuolisoiden neljä lasta elokuussa 2021 ajamalla auton tahallaan mereen Helsingin kauppatorilta.

Poliisi kertoi tällä viikolla, että vaimon murhan suhteen epäillyllä oli mahdollisesti motiivina raha. Poliisin mukaan laite-etsinnöissä on noussut esiin viitteitä taloudellisista järjestelyistä, joita epäilty on ainakin suunnitellut.

Mereenajon motiivia poliisi selvittäää edelleen.

Poliisin mukaan psykiatri on tunnustanut aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman, mutta ei myönnä tehneensä sitä tahallaan. Mereenajon tahallisuutta mies ei myöskään ole myöntänyt.

Poliisin mukaan miehen puheet kuulusteluissa ovat olleet monin paikoin ristiriidassa totuuden kanssa.

Juttu täydennetty 10. maaliskuuta kello 10.06 tutkinnanjohtajan haastattelulla.

Lue myös:

    Uusimmat