Mainos

Oikeus linjasi, ettei puukotuksen motiivi ollut rasistinen – vuosien tuomion saaneet nimittelivät uhrien ihonväriä

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden mukaan ei ole näyttöä siitä, että elokuiseen puukotukseen Lahdessa liittyisi rasistinen motiivi.

Oikeus tuomitsi Oscar Reino Michael Falletin vankeuteen viideksi vuodeksi ja Jari Tapio Meisaaren kahta viikkoa vaille neljäksi vuodeksi muun muassa tapon yrityksestä.

Tuomion mukaan Falleti yritti ensin ampua uhria pistoolilla, mutta ase ei lauennut. Sen jälkeen hän puukotti uhria Meisaaren ojentamalla veitsellä. Puukotettu sai vakavia vammoja ja joutui sairaalahoitoon.

Lisäksi Falleti osoitti puukotetun seurassa ollutta toista miestä pistoolilla jalkoihin. Kolmas mies suihkutti molempien rikoksen uhrien kasvoille kaasusumutetta.

Väkivaltaisuudet tapahtuivat elokuun alussa yöaikaan lahtelaisen ravintolan ulkopuolella.

Syyttäjä vaati rangaistuksen koventamista rasistisen motiivin perusteella. Oikeuden mukaan Falleti ja Meisaari nimittelivät kumpaakin uhriaan neekeriksi, mutta nämä itse eivät katsoneet joutuneensa rikoksen kohteeksi etnisen alkuperänsä perusteella. Myös tuomitut kiistivät rasistisen motiivin.

Oikeus toteaa, että molemmat rikoksen uhrit ovat syntyneet Suomessa ja puhuvat sujuvaa suomea.

Kaasusumutinta käyttänyt mies sai sakkoja kahdesta pahoinpitelystä ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Lisäksi oikeus tuomitsi neljännen, pistoolia hallussaan pitäneen miehen sakkoihin ampuma-aserikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.