Mainos

Mies ampui kahta ravintolan edustalla Porissa – tuomittiin yli neljän vuoden vankeuteen

Porilaisen ravintolan edustalla marraskuussa ampunut mies on tuomittu 4 vuodeksi 4 kuukaudeksi vankeuteen tapon yrityksestä, törkeästä vammantuottamuksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Oikeuden mukaan Leif Mikhael Hagert, 38, ampui toista uhriaan pistoolilla vatsaan ja toista pohkeeseen. Ampuminen vatsaan toi tuomion tapon yrityksestä. Toisen uhrin kohdalla ei voitu osoittaa, että Hagert olisi tahallisesti ampunut häntä kohti ja tuomio tuli törkeästä vammantuottamuksesta.

Toinen syytetty mies sai 60 päivää vankeutta pahoinpitelystä. Oikeuden mukaan hän löi vatsaan ammuttua maassa makaavaa miestä useita kertoja ja potkaisi ainakin kerran.

Teot tehtiin Porin keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä marraskuussa. Niitä edelsi riita ravintolassa.

Vetosi hätävarjeluun

Hagert vetosi puolustuksessaan muun muassa hätävarjeluun. Hän kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa uhri.

Käräjäoikeuden mukaan ampuessaan lähietäisyydeltä uhria vatsaan, Hagertin on täytynyt käsittää, että seurauksena on varsin todennäköisesti kuolema.

Uhrille jouduttiin tekemään hätäleikkaus. Syyttäjän aineiston mukaan sairaalaan saapuessa uhrin vatsaonteloon oli valunut jo toista litraa verta. Luoti repi myös muun muassa uhrin suolistoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.