Mainos

Kuuntele, mitä tapahtui: Puukotustilanne tallentui puhelimen nauhoitukseen – pizzeriassa syntynyt humalainen sanaharkka johti tuomioon tapon yrityksestä

2:55

Helsingin käräjäoikeus on langettanut ehdotonta vankeutta kahdelle miehelle kesäkuun alussa tapahtuneista puukotuksista. 23-vuotias virolaismies tuomittiin tapon yrityksestä ja 44-vuotias suomalainen törkeästä pahoinpitelystä.

Asiaa käsiteltiin keskiviikon Rikospaikassa. Katso juttu videolta.

Erikoista tapauksessa oli se, että tilanne tallentui ääninauhalle. Virolaismies oli soittanut tyttöystävälleen, joka nauhoitti puhelun.

Pizzaveitsi heilui kadulla

Tapahtumat sattuivat 6. kesäkuuta illalla Hämeentien ja Kolmannen linjan risteyksessä sijaitsevan Street Barin edustalla. Osapuolet olivat humalassa.

Suomalaismies oli syönyt ravintolassa ystävättärensä kanssa pizzaa. Hän koki virolaismiehen ja tämän kaverin käyttäytyneen epäkorrektisti.

Suomalainen lähti ravintolasta poistuneen kaksikon perään pizzaveitsen kanssa, koska hän halusi huomauttaa kaksikolle käytöksestä.

Tilanteessa seurasi sanailua ja kinaa. Oikeussalissa suomalaismies kertoi kokeneensa itsensä niin uhatuksi, että löi virolaismiehen kaveria pizzaveitsellä olkavarteen. Kaveri poistui huutaen paikalta.

Pizzaveitsi virolaiselle

Veitsi päätyi 23-vuotiaalle virolaiselle, joka löi suomalaista useita kertoja. Pistoja osui selkään, olkavarteen, rintaan ja käsiin.

Molemmat osapuolet vetosivat oikeussalissa hätävarjeluun, mutta sellaisesta ei ollut oikeuden mukaan kyse.

Suomalaismiehen katsottiin syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn ja virolaisen tapon yritykseen.

Oikeuden mukaan virolaisella ei ollut tarkoitus tappaa, mutta hänen täytyi ymmärtää, että pistot selkään ja rintaan voivat aiheuttaa kuoleman.

Suomalaismies sai rangaistuksena 1 v 6 kk vankeutta, joka langetettiin miehen aiemman rikollisuuden takia ehdottomana.

Virolainen Aivar Nogene tuomittiin jutussa 2 v 11 kk vankeusrangaistukseen. Virolainen syyllistyi myös maahantulokiellon rikkomiseen.

Käräjäoikeus antoi jutun tuomion syyskuun lopussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja