Oikeudelta lopullinen päätös: Opel on syyllistynyt päästöhuijaukseen – autoja kutsutaan korjauksiin

1:45
Opel GT:n 50-vuotista historiaa juhlistettiin Hockenheimilla.

Saksalainen Opel on todettu syylliseksi päästöhuijaukseen. Nykyisin ranskalaiseen PSA-konserniin kuuluva autovalmistaja on kiistänyt huijauksen.

Schleswig-Holsteinin tuomioistuin on määrännyt Opelille laajan takaisinkutsukampanjan Saksassa. Kampanja koskee kolmea vuosina 2013–2016 valmistettua dieselmoottorista automallia, joiden päästöjen hallintaan liittyvät ohjelmistot on päivitettävä.

Korjattavaksi määrättiin noina vuosina valmistetut Zafirat, joissa on 1.6 tai 2.0 CDTi -moottori, sekä Insigniat ja Cascadat, joissa on 2.0 CDTi-moottori, kertoo saksalainen Automobilwoche. Cascada on Astraan perustuva avoauto.

Käräjiä on käyty eri oikeusasteissa jo pitkään, ja nyt tehty päätös on tuomioistuimen mukaan lopullinen. Opel on aiemmin kiistänyt syyllistyneensä päästöhuijaukseen.

Saksan liikenneviranomaisen KBA:n mukaan autoissa on laiton ohjelmisto, joka vähentää pakokaasujen puhdistusta tietyissä olosuhteissa esimerkiksi ulkolämpötilasta riippuen. Tämän vuoksi typen oksidien päästöt ylittävät EU:n sallimat rajat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja