Julma totuus paljastumassa Opelin omistajalle: Kalliiksi tulee!

0:53

Uutistoimisto Reutersin mukaan joidenkin Opelin tehtaiden pyörittäminen maksaa sen omistavalle PSA:lle jopa kaksi kertaa enemmän kuin konsernin muut tuotantolaitokset.

Pääkuvan video

Ford suunnitteli uuden Focuksen puhtaalta pöydältä

Uusi Ford Focus on ensimmäistä kertaa saatavilla myös katumaasturimaisempana versiona.

Ranskalainen PSA-konserni hankki viime vuonna talliinsa aiemmin General Motorsin omistuksessa olleen Opelin. Ranskalaiset pyrkivät tuolloin rauhoittelemaan saksalaismerkin työntekijöitä lupaamalla, ettei se tule leikkaamaan työpaikkoja.

Nyt PSA:lla on kuitenkin toinen ääni kellossa. Saksalaislehtien mukaan se suunnittelee irtisanovansa Opelin Eisenachin-tehtaan 1 800 työntekijästä jopa 800, mikäli se ei saa suunnittelemiaan palkanalennuksia ja muita etujen leikkauksia puskettua läpi.

Jopa kaksinkertaiset kustannukset

Opelin toimitusjohtajan Michael Lohschellerin mukaan joidenkin Opelin Saksassa sijaitsevien tehtaiden kustannukset ovat jopa kaksinkertaiset ranskalaiskonsernin muihin tuotantolaitoksiin verrattuna.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi odottavansa PSA:n pitävän kiinni lupauksestaan säilyttää työpaikat – siitäkin huolimatta, että Opel on ollut tappiollinen lähes kahden vuosikymmenen ajan.

Opel pitää esitettyjä väitteitä spekulaationa, eikä se näin ollen halunnut kommentoida asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja