Oikea suomalaistapahtuma pääsi suosikkisarjan tapahtumapaikaksi – ”Harvoinhan keskustelut päättyvät oikeasti niin dramaattisesti kuin nyt tässä jaksossa"

1:05

Yksi suositun Sipoon herttua -sarjan jaksoista sijoittuu Porin SuomiAreenaam.

Elisa Viihteen Sipoon Herttua -nettisarjassa yrittäjä Pasi Kovalainen on vieraillut aiemmin ajankohtaisohjelman vieraana, ja sarjan toisella kaudella tänä syksynä hänet nähdään seikkailemassa myös keskustelutapahtuma SuomiAreenassa.

Episodia kuvattiin kesällä Helsingissä.

Sarjan Elisa Viihteelle ohjaava Antti Heikki Pesonen sanoo tapahtuman sopivan hyvin tv-sarjan kulissiksi.

– Onhan se tietyllä tavalla suomalaisen keskustelukulttuurin ikoni. Haluamme, että sarja on mahdollisimman ajankohtainen ja tunnistettava, Pesonen sanoo.

Jaksossa yrittäjä Kovalainen pyrkii tekemään paikalla olevaan yleisöön vaikutuksen puheillaan, mutta provosoituu toimittajan puheista ja päätyy lyömään tätä.

Kovalaista näyttelevä näyttelijä Kari Hietalahti sanoo suomalaisen paneelikeskustelun tarjoavan ylipäätään hyvin draaman aineksia.

– Harvoinhan keskustelut päättyvät oikeasti niin dramaattisesti kuin nyt tässä jaksossa, että joku lyö toista päähän. Ylipäätään suomalaisista paneelikeskusteluista tekee mielenkiintoisia niiden vastakkainasettelu. Minä ainakin nautin todella paljon esimerkiksi vaalikeskusteluista, joissa ihmiset yrittävät jollakin lailla puolustaa typerää kantaansa, Hietalahti sanoo.

SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto on innoissaan, että tapahtuma pääsi mukaan fiktiiviseen tv-sarjaan.

– SuomiAreena on ollut muun muassa kirjan tapahtumien kulissina aikaisemmin, joten onhan tämä meille yksi hauska maailmanvalloitus lisää. Koska kyse on fiktiivisestä sarjasta, kohtauksen voi katsoa vähän pilke silmäkulmassa, Haavisto sanoo.

Sipoon Herttuan toinen kausi alkaa Elisa Viihteellä syksyn aikana.

SuomiAreena järjestetään Porissa ensi heinäkuussa jo 15. kerran.

Haku järjestäjäksi kesän 2020 SuomiAreenaan on käynnissä vielä tämän viikon eli elokuun loppuun asti SuomiAreenan nettisivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja