Oho! Tesla ei enää suosita autoilleen säännöllistä huoltoa

Tesla esitteli Model Y:n 35:55
Tesla esitteli Model Y:n.

Teslan mukaan sen autot ovat sen verran luotettavia, ettei niiden säännöllinen huoltaminen ole tarpeen. Tähänkään asti määräaikaishuoltojen jättäminen väliin ei tosin ole vaikuttanut esimerkiksi uuden auton takuuseen.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla on analysoinut sen ajoneuvojen keräämää dataa miljardien kilometrien edestä ja tullut siihen lopputulokseen, ettei Tesloja ole tarpeen huoltaa säännöllisesti. Tästä syystä se ei ainakaan Yhdysvalloissa enää suosita säännöllistä määräaikaishuoltoa.

Teslan päätöksen ymmärtää, kun ottaa huomioon sen, miksi autoille on tyypillisesti tehty säännöllisiä huoltoja.

Polttomoottoriautoista poiketen sähköautot eivät kaipaa perinteisiä öljyn, polttoainesuodattimen tai sytytystulppien vaihtoja eivätkä luonnollisestikaan päästömittauksia. Sähköautoissa jopa jarrupalojen vaihtaminen on harvinaista, sillä jarrutusenergiaa otetaan talteen akkuun, mikä vähentää merkittävästi jarrujen kulumista.

Tämä ei tarkoita, että Teslat – tai sähköautot muutenkaan – olisivat sataprosenttisen vika- tai huoltovapaita. Niillä kuitenkin voidaan ajaa polttomoottoriautoja pidempään ilman huoltamisen tarvetta.

Teslan linjaus astuu voimaan välittömästi – ainakin Yhdysvalloissa. Samalla se luopuu lisämaksullisten huolenpitosopimusten tarjoamisesta. Asiakkaat, joiden sopimus on tällä hetkellä voimassa, saavat hyvityksen jäljellä olevasta ajasta.

Toistaiseksi emme ole saaneet Teslalta vahvistusta, vaikuttaako päätös myös suomalaisten asiakkaiden huolto-ohjelmiin.

Lähde: Electrek

Lue myös:

    Uusimmat