Ohjaaja Matti Kassila luki ahkerasti loppuun asti, poika kertoo MTV:lle: "Viimeinen kirja jäi häneltä kesken"

Taavi Kassila puhui isänsä Matti Kassilan muistotilaisuudessa 1:36
Matti Kassilan muistotilaisuus pidettiin Suomen elokuvasäätiön tiloissa Helsingin Katajanokalla.

Joulukuussa kuolleen ohjaaja Matti Kassilan muistotilaisuus pidettiin sunnuntaina Helsingissä. Kassilan poika Taavi puhui lämpimästi isästään MTV Viihteen haastattelussa.

Ohjaaja Matti Kassila kuoli 14. joulukuuta 2018 Pähkinärinteen palvelutalossa Vantaalla. Hän oli kuollessaan 94-vuotias. Ohjaaja haudattiin Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalle lauantaina 12. tammikuuta 2019.

Matti Kassila olisi täyttänyt samana päivänä 95 vuotta.

Ohjaajan poika Taavi Kassila, 65, ilahtui isänsä muistotilaisuudessa Helsingissä kuulluista lämpimistä muistopuheista.

– Kuultujen puheiden myötä on käynyt selväksi se, että isä toimi alalla erittäin laaja-alaisesti: teki elokuvia, kirjoja, näytelmäelokuvia, dokumentteja ja tv-elokuvia sekä toimi elokuvapolitiikassa. Se toimiala oli laaja, Taavi Kassila toteaa.

– Isässäkin vahvana elänyt tarinankerronnan perinne jatkuu minussa tarinankerronnan muodossa. Äidiltäni olen perinyt innostuksen joogaan.

Suuren osan vuodesta Intiassa asuva Taavi Kassila on kirjailija ja joogaopettaja. Hän kertoo isästään jääneen lukuisia hyviä muistoja.

– Luova yhteistyö sujui meillä erittäin hyvin. Jäähyväiset presidentille -elokuvan (1987) jälkeen, jonka käsikirjoitin tarkasti isän ohjeiden mukaan, oli ajatuksia jatkaa yhteistyötä enemmänkin niin, että isä olisi kirjoittanut enemmän ja minä olisin ohjannut, hän sanoo.

– Se ei vaan sitten toteutunutkaan. Elämällä on omat käänteensä.

Taavi Kassila kertoo isällään olleen aina paljon tarinoita kerrottavana.

– Isä tykkäsi tarinoista ja kertoi niitä mielellään. Hän luki kirjallisuutta loppuun asti. Sairauskohtauksen myötä viimeinen kirja jäi häneltä kesken, mutta siihen asti hän luki viimeisinä vuosinaankin parissa-kolmessa päivässä yhden kirjan, Kassila toteaa.

– Hän jatkoi tarinoiden maailmassa ihan loppuun asti. Se oli hänen elämänsä.

Lue myös:

    Uusimmat