Mainos

Ohjaaja Dome Karukoski teki Tolkien-elokuvan kunnianosoitukseksi isälleen: "Hän rakasti kieltä samalla tavalla kuin Tolkien"

12:30
Dome Karukoski kertoo Tolkien-elokuvasta.

Ohjaaja Dome Karukoski peri isältään kiinnostuksen kieliin.

MTV Uutiset tapasi Tolkien-elokuvan ohjaaja Dome Karukosken elokuvan kutsuvierasensi-illassa Lontoossa. 

Karukoski kertoi toivovansa, että hänen edesmennyt isänsä olisi saanut nähdä elokuvan. 

– Tässä elokuvassa on monia asioita, jotka on tehty hänen kunniakseen. Isäni rakasti englannin kieltä. Hän opiskeli englantia Yalessa huippuyliopistossa. Hän rakasti kieltä, samalla tavalla kuin Tolkien rakasti. Tiedän, että hän olisi ymmärtänyt elokuvan, joten se on myös tehty häntä ajatellen, paljasti Karukoski. 

Karukoski on perinyt isältään rakkauden kieleen. Hän kertoi väitelleensä isänsä kanssa useita kertoja sanojen lausunnasta ja merkityksestä.

– Kyllä se intohimo kieleen juontaa juurensa häneltä. Minua harmittaa, että minulla ei ole aikaa vaalia kieltä. Puhun suomea, ruotsia ja englantia, mutta en mitään niin hyvin, että voisin ylpeillä sillä.

Karukoski toivoo, että joskus vanhempana hänellä olisi aikaa opetella yksi kieli hyvin.

Seuraavana haaveissa tv-sarja

Karukoski kertoi, että haluaisi jatkaa työskentelyä Tolkienin kirjojen parissa ja tehdä seuraavaksi tv-sarjan. Ohjaajaa kiinnostaa erityisesti Silmarillion-teos.

– Silmarillion on Tolkienin iso legenda eli eräänlainen raamattu. Siellä muutamia tarinoita, tai joitakin voisi tehdä elokuvaksi.

Karukosken mukaan Silmarillionin filmatisointia hankaloittaa se, että Tolkienin perheeltä on hankala saada siihen oikeuksia. Hän on lähestynyt perhettä sähköpostitse ja toivoo, että he suostuisivat katsomaan Tolkien-elokuvan. 

– Haluan uskoa, että kun he näkevät elokuvan, he ymmärtävät, että se on tehty rakkaudella ja kunnioituksella professoria kohtaan. Sen jälkeen he voisivat lämmetä ajatukselleni tehdä Silmarillion, toivoo Karukoski.

2:18
Seitsemän Uutiset: Tolkien-elokuva ensi-illassa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja