Ohikulkijan kallis päähänpisto: Stampy-robottikoiran pahoinpitely maksoi 15 000 dollaria

Arvokas robottikoira oli kadulla testattavana, kun ohikulkija päätti yllättäen alkaa potkia sitä.

Australiassa Brisbanen Fortitude Valleyssa nähtiin erikoinen tilanne, kun Mark Truenon ulkoiluttama robottikoira Stampy päätyi täysin yllättäen katuväkivallan kohteeksi. Ohikulkenut henkilö päätti syystä tai toisesta potkaista robottikoiraa suoraan päähän.

Myöhemmin hän vielä palasi monottamaan mekaanista nelijalkaista toisen kerran, Vice kirjoittaa.

Stampy ei kuitenkaan ollut mikään marketin hyllyltä ostettu robohauva, vaan kyseessä oli Arrowpoint Systemsin sotilas- ja kaivoskäyttöön suunnattu laite. Robottikoira voi liikkua ihmisille vaarallisissa ympäristöissä ja suorittaa esimerkiksi kartoitus- tai pelastustehtäviä.

Potkaisijan kannalta erityisen ikävää oli, että robottikoiran hintalappu on noin 15 000 dollaria. Todennäköisesti myös potku oli jonkin verran kivulias, sillä pienestä koostaan huolimatta laite painaa noin 20 kiloa.

Trueno puolestaan oli testaamassa Stampyn esteiden väistelykykyä sekä 3d-kartoitusta. Ilmeisesti ajatuksena oli, että Fortitude Valleyn kadut olisivat hiljaiset lauantaina aamuyöstä kello 2.30.

Myöhemmin Trueno julkaisi välikohtauksesta nauhoittamansa videon sekä 500 dollarin löytöpalkkion. Lopulta potkaisijan kanssa liikkeellä ollut henkilö oli paljastanut toverinsa henkilöllisyyden. Toistaiseksi on epäselvää, mitä löytöpalkkiolle tehdään. Trueno kertookin heidän pohtineen rahojen lahjoittamista eläinsuojelulle.

Potkun seurauksena robokoira menetti tallentamansa 3d-datan, minkä lisäksi laitteen syvyyssensori vaurioitui. Kaikkiaan vahinkoja tuli noin 2 500 dollarin edestä. Trueno on kuitenkin todennut Vicelle, että hän ei välttämättä vaadi potkaisijaa maksamaan, sillä hän oli nuori, eikä hänellä välttämättä olisi rahoja.

Truenon mukaan potkaisija on kuitenkin tarjoutunut maksamaan aiheuttamansa vahingot. 

Voit katsoa videon täältä.

Lue myös:

    Uusimmat