Odotetun Love Island Suomen ohjaaja paljastaa, kuinka mystiset saarelaiset valikoituvat ohjelmaan: "Meillä pitää olla sellaisia ihmisiä"

Love Island Suomen pääohjaaja Sami Mannisen mukaan villalle saapuvien saarelaisten odotetaan saapuvan Espanjaan oikeiden motiivien kanssa.

Odotus ja jännitys tiivistyy, kun Love Island Suomi -ohjelman toinen kausi saa alkunsa viimeinkin maanantaina 19. elokuuta. Ohjelman alun ympärillä on liikkunut kiivaasti spekulaatiota erityisesti siitä, millainen on tällä kertaa se rohkea sinkkujoukko, joka astelee yhdessä aurinkoiseen villaan tavoitteenaan löytää sieltä todellinen rakkaus. 

Love Island Suomen pääohjaajana toimii Sami Manninen, joka toimi sen ylimpänä johtajana myös ensimmäisellä ja menestyksekkäällä tuotantokaudella. Manniselle showbisnes on varsin tuttu maailma - hän on ollut siinä aktiivisesti mukana jo kolmenkymmenen vuoden ajan muun muassa elokuva-, mainos-, sekä televisiosarjatuotannoissa.

Vuonna 2018 Mannista pyydettiin maailmalla mielettömäksi ilmiöksi nousseen Love Islandin ensimmäisen suomalaisen tuotantokauden ohjaajaksi. Mies nauttii ohjelman parissa työskentelystä täysin rinnoin, sillä hänen mielestään ohjelman kirkkain ydin, rakkaus, todella pidetään kaiken keskiössä. 

– Lisäksi se, mikä minut yllätti näin realitykonkarina, oli että nämä ihmiset, jotka hakevat mukaan ohjelmaan, ovat aivan huikeita. He tulevat oikeasti sillä mielellä, että olisi mahtavaa löytää rakkaus. 

Manninen kertoo, että ohjelman castingin todellisena päätavoitteena onkin löytää satojen hakijoiden joukosta ne tyypit, jotka ovat lähteneet mukaan oikeilla motiiveilla. Ohjaajan mukaan ohjelma ei ole varsinaisesti ponnahduslauta julkisuuteen, vaan tarkoituksena on todella edesauttaa rakkauden syttymistä. 

– Koen erittäin suurta ylpeyttä kaikista näistä tyypeistä, ketä meillä oli viime vuonna ja ketkä ovat nyt tulossa tänne. He ovat rohkeita.

Rakkauden löytämisen motiivit olivat Love Island Suomen ensimmäisen kauden saarelaisille niin vahvat, että ohjaajan mukaan lähes kaikille ohjelman finaalissa jaettava rahapalkinto tuntui olevan silkka sivuseikka.

Voittajapari saa yhteensä 25 000 euron rahapalkinnon jaettavakseen, mikäli he kumpikin valitsevat ohjelman päättyessä rakkauden. Mikäli toinen kaksikosta valitsee rahan, kerää hän potin itselleen kokonaan. Kummankin osapuolen vastatessa raha molemmat jäävät tyhjin käsin. 

Ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella asiasta alettiin puhua vasta kuvausten viimeisellä viikolla hieman varoen.  

– On ollut todella upeaa huomata, että tilanne on näin heidän suhteensa. 

Potentiaalisia saarelaisia etsittiin monin erilaisin keinoin

Oikeat motiivit omaavien sinkkujen lisäksi ohjelman casting-tiimi on pyrkinyt löytämään mahdollisimman heittäytymiskykyisiä ihmisiä useilla eri tavoilla. Tiimi on valikoinut lupaavimmat yksilöt suurista hakemuskasoista sekä lähestynyt sopivan tuntuisia henkilöitä suoraan joko sosiaalisessa mediassa tai kasvotusten erilaisissa tapahtumissa. 

Kun sopivan oloinen henkilö löytyi, kutsuttiin hänet seuraavaksi mukaan haastatteluun. Manninen kertoo olleensa itsekin mukana haastattelemassa useita mahdollisia saarelaiskandidaatteja. Hakijoiden tapaaminen kasvotusten on ollut erittäin tärkeä vaihe hakuprosessia. 

– Kuvia pystyy manipuloimaan ja kuvakulmilla saa ihmeitä aikaiseksi. Ja tietysti paperilla jokainen, jolla on vähänkin kirjoitustaitoa, saa itsensä kuulostamaan itsensä vähintään fantastiselta. 

– Meillä pitää olla sellaisia ihmisiä, jotka ovat meille sopivia tuonne villaan kameran eteen. 

Manninen myöntää, että hänellä itsellään on varsin suuret odotukset tulevaa tuotantokautta kohtaan. Ohjelman valmistelu on sujunut mallikkaasti ja aikataulussa sekä koko työryhmä on erittäin motivoitunut ja ammattitaitoinen. Kaiken kaikkiaan puitteet ohjelman tekoon ovat kaikin tavoin kohdillaan. 

– Jos mietitään sitä, miten mahtava kausi tehtiin viime vuonna, niin tänä vuonna tehdään aivan huikea kausi. Järisyttävä! Ilmiömäistä sarjaa olemme tekemässä, koska sitähän tämä pohjimmiltaan on: tämä on suuri ilmiö maailmalla. Ja ilmiöksi tämä on tulossa myös Suomessa, kiitos meidän mahtavien saarelaisten. 

Yksi Love Islandin erityispiirteistä on myös se, että ohjelmaan voi hakea mukaan pitkin käynnissä olevaa tuotantokautta. Manninen kannustaa ohjelman ystäviä olemaan aktiivisia: mikäli joku villan asukkaista herättää tunteita, kannattaa niiden mukaan ehdottomasti toimia.

– Kun sitten kotisohvalla parahtaa tai kännykältä sarjaa seuratessa ruuhkabussissa kiljaisee, että hitto tuolla on mun mies, tai elämäni nainen saapui juuri villaan, niin hakemusta tonttiin!

– Kuten sanottu: nuoria ja kauniita ihmisiä haetaan. Kauneushan on aina katsojan silmässä ja tämä ei ole missikisa, eikä tämä ole misterkisa, vaan tämä on Love Island.

Love Island Suomi starttaa Subilla ja mtv-palvelussa ma 19.8. klo 21 ja jatkuu kuutena iltana viikossa ma-la.

C More -suoratoistopalvelussa ohjelma on katsottavissa jo klo 20, lukuunottamatta startti- ja finaalijaksoja. 

Lue myös:

    Uusimmat