Obama sai Facebookin perustajan pukeutumaan tyylikkäästi

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vastasi eilisiltana maan taloutta koskeviin kysymyksiin vieraillessaan Facebookin päämajassa, Palo Altossa Kaliforniassa. Vaikka aihe oli vakava, hyväntuulinen presidentti aloitti Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin johdolla käydyn livekeskustelun huumorimielellä.

– Minä olen Barack Obama ja minä sain Mark Zuckerbergin pukeutumaan pukuun ja kravattiin, Obama vitsaili.

Zuckerbergin normaalimpaan pukeutumistyyliin kuuluvat hupparit ja muut rennot vaatteet.

Obama kertoi puolilta öin Suomen aikaa käydyssä keskustelussa, että hänen visionsa Yhdysvaltain talouden parantamisesta merkitsisi esimerkiksi rikkaimpien verojen nostoa.

– Se käy minulle, Zuckerberg kommentoi.

Asuntomarkkinat suuri ongelma

Obama painotti kysyjille sitä, että puolustusmenojen leikkauksella voidaan tasapainottaa budjettia. Hän sanoi myös, että asuntokriisi hidastaa taloustaantumasta toipumista. Hänen mukaansa ne ajat ovat ohitse, jolloin amerikkalaisten on ollut mahdollista ostaa talo pienellä käsirahalla.

Obama näkee ongelmaksi myös sen, että pieni- ja keskituloisten on hankalaa saada asuntolainaa.

Obama on ollut hyvin kiinnostunut sosiaalisesta mediasta ja käytti sitä menestyksellä vaalikampanjassaan. Valkoinen talo käyttää lisäksi sitä nykyään varsin runsaasti. Nettisivujen lisäksi se tuottaa omaa blogiaan, YouTube -kanavaa sekä Twitter- ja Facebook -profiileja.

Obaman livekeskustelun aikaan Valkoisen talon Facebook-sivuilla oli lähes miljoona fania.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat