Mainos

Obama juhli murskavoittoaan Etelä-Carolinassa

Barack Obaman esivaalivoitto Etelä-Carolinassa todisti, että hänellä on kaikki mahdollisuudet yltää demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Yhdysvalloissa senaattori Barack Obama on juhlinut voittoaan demokraattien esivaaleissa Etelä-Carolinassa.

Obama sanoi tulosten selvittyä, että kyse ei ole rotujen, uskonnollisten mielipiteiden tai sukupolvien eroista vaan nyt päätetään Yhdysvaltain tulevaisuudesta.

- Voitte nähdä nämä kasvot täällä, täällä on nuoria ja vanhoja, rikkaita ja köyhiä, täällä on mustia ja valkoisia, latinoja, aasialaisia ja alkuperäiskansojen edustajia, Obama sanoi vaalitilaisuudessaan.

Barak sai äänistä 55 prosenttia ja hänen pahin kilpailijansa Hillary Clinton jäi 27:ään prosenttiin. Esivaalin ratkaisuna pidetään sitä, että Obama onnistui ovensuukyselyjen mukaan saamaan noin 80 prosenttia mustien äänistä.

Tulos oli myös selkeä näpäytys kitkerän tappion kärsineelle Hillary Clintonille ja hänen puolestaan kiivaasti taistelleelle ex-presidentti Bill Clintonille, jotka olivat yrittäneet maalata osavaltion vaalikamppailun yksinomaan rotukysymykseksi.

Barack Obaman voittoa osattiin ennakoida, mutta se oli huomattavasti odotettua ylivoimaisempi. Obaman voitto osoittikin selvästi sen, että Clinton on peitottavissa, mutta edessä on ruma ja kiivas taistelu ennen niin sanottua supertiistaita.

- Asia, jonka olemme oppineet Iowan jälkeen on se, että muutos, jota haemme ei tapahdu helposti, Obama linjasi.

Obama vetoaa selkeästi nuoriin ja hyvin koulutettuihin demokraatteihin. Hän sai myös vetoapua varsin korkealta taholta, sillä rakastetun presidentti John F. Kennedyn tytär Caroline on asettunut tukemaan Obamaa. Kennedyn mukaan Obama on ehdokas, joka on kelvollinen jatkamaan hänen isänä poliittista perintöä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.